Cytat Zamieszczone przez Maćko_Pń Zobacz posta
No wiec właśnie... mi ten 50 L śni się po nocach, potem wstaję rano, otwieram wątek Cichego z testem 50 i czar pryska. Poza samą szybkością AF boję się raczej mydlanego obrazka, bo test Cichego po prostu zmiażdżył ten obiektyw vs 50 1,4. Kurcze żebym miał możliwość podpięcia tego szkła i możliwości zrobienia małej sesji w terenie. niestety ze znajomych tego szkła nikt nie posiada, a wydać ponad 5kzł, żeby potestować i stwierdzić że nie było warto to aż tak zamożny nie jestem. Oczywiście można też czekać na 50L II, ale prędzej chyba Polska stanie się mocarstwem na świecie niż to nastąpi.
Też się łamałem. Moje obawy się rozwiały jak dostałem ten obiektyw i zacząłem nim pracować. Nie wiem, być może to kwestia dobrze dobranej sztuki (chociaż osobiście nie wierzę w rozrzuty jakościowe u producenta, bardziej braki w technice u piszących), a może po prostu nie mam oczekiwań, żeby był szybki jak królik i ostry jak skalpel. Do mojego pstrykania jego właściwości są wystarczające (dodam, że drukuję sobie prace w dużych i widzę jak to faktycznie wygląda w powiększeniu).