Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: 5D + biegający syn

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    ale założyciel wątku lubi tę ogniskową bez cropa...
    Ja też, ale fotografując dzieciaki i tak robimy na małych dystansach zazwyczaj, a szybka puszka nieco w tym pomaga. Bo jak nie to, to niestety pozostaje seDeS
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Ja też, ale fotografując dzieciaki i tak robimy na małych dystansach zazwyczaj, a szybka puszka nieco w tym pomaga. Bo jak nie to, to niestety pozostaje seDeS
    Jeśli chodzi o dystans to fakt - ja 80% zdjęć dzieciaków robię tandemem 16-35 + 35L.
    Ale nie demonizujmy tego AF w 5D. Daje radę.

Bywalec Awatar Maćko_Pń
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W sumie ja też robię tylko na małych dystansach i 50 mm to chyba maks, kiedyś próbowałem robić setką, ale byłem za daleko i dziecko mnie nie widziało i tym samym nie patrzyło w obiektyw, oczywiście takie zdjęcia też mają swój urok, ale i tak wolę 50. Poza tym na 100 mm trudniej mi kontrolować błysk, który ma tylko rozświetlać cienie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    50/1,2 to piękne acz "trudne szkło"
    Czy moglibyście mi rozwinąć na czym polega ta trudność ?
    Ostatnio edytowane przez Maćko_Pń ; 27-09-2011 o 08:40 Powód: Automerged Doublepost
    5 D + 350 D + 17-40 L f4 + 70-200 L f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Autorowi gratuluję odwagi (serio) a Canonowi braku chęci by wreszcie przetłumaczyć ten **** artykuł o asterics button (AF-On) na wszystkie języki krajów, w których oficjalnie sprzedają aparaty, dzisiaj to już chyba w postaci 720p, wrzuconego na YT.

Fakt, że takiego czegoś jeszcze nie ma jasno utwierdza mnie w przekonaniu, gdzie ma was korporacja i/lub polski oddział.

/edit/
    Ostatnie zdanie o użytkownikach korpusów aps-c wyciąłem, bo chyba sam siebie bym zbanował.

anyway:

http://www.learn.usa.canon.com/resou..._article.shtml
    the silence is deafening

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    a Canonowi braku chęci by wreszcie przetłumaczyć ten **** artykuł o asterics button
    Asterisk, bo jeszcze ktoś gotów pomyśleć że chodzi o komiks Goscinnego i Uderzo
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Czy moglibyście mi rozwinąć na czym polega ta trudność ?
    Nie jestem zadowolony z efektów jakie uzyskuję.Mam wrażenie że nie wykorzystuję właściwie jego możliwości.Więc dla mnie trudne
    Ale się nie poddaję .Jedni mają tak inni inaczej

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Autorowi gratuluję odwagi (serio) a Canonowi braku chęci by wreszcie przetłumaczyć ten **** artykuł o asterics button (AF-On) na wszystkie języki krajów, w których oficjalnie sprzedają aparaty, dzisiaj to już chyba w postaci 720p, wrzuconego na YT.

Fakt, że takiego czegoś jeszcze nie ma jasno utwierdza mnie w przekonaniu, gdzie ma was korporacja i/lub polski oddział.

/edit/
    Ostatnie zdanie o użytkownikach korpusów aps-c wyciąłem, bo chyba sam siebie bym zbanował.

anyway:

http://www.learn.usa.canon.com/resou..._article.shtml
    Ten artykuł jest :
    po 1. w ogromnym skrócie przetłumaczony na j. polski i wydrukowany w instrukcji obsługi (ależ, kto czyta instrukcje obsługi?)
    po 2. obecność tłumaczenia nie zależy od "Canon'a jako takiego", ale od Canon'a Polska. To Canon Polska odpowiada za wszystko co w Polsce związane z marką. Biorac pod uwagę, jak Canon POLSKA traktuje swoich klientów, można pokusić się o stwierdzenie, że sami sobie ten los zgotowaliśmy.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar Maćko_Pń
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

@strideer No właśnie tej małej GO obawiam się najbardziej. Moja historia wyglądała tak, że najpierw miałem 50 1,8f, robiłem nią zdjęcia przez tydzień, dwa i stwierdziłem, że coś z nią nie tak, bo zdjęcia nie wychodzą ostre, problemy z trafienie itd. Winę zwaliłem na jakość obiektywu i po pół roku sprzedałem i kupiłem 1,4f. Tam miałem te same efekty, winę już zrzucałem na body, lampę, złą pogodę, źle wyprasowaną koszulkę. Obiektyw wylądował w gablotce i tam sobie stał z rok czasu Potem wziąłem go do ręki i poświęciłem na spokojnie kilka dni... no i się zaczęły achy i ochy. Powoli zacząłem panować na GO i wyciskać ze szkła wszystko co najlepsze. Jednakże dzisiaj mogę śmiało powiedzieć, że to szkło na 1,4 daję miękki obraz, zauważalną aberrację sferyczną ( mgiełka) i jakoś trudno mi uwierzyć, że ktoś ma żyletę na 1,4... no chyba że zna jakąś inną fizykę. IMO szkło w zakresie 1,4-1,8 jest nieużywalne ze względu na małą GO w której się po prostu nie mieści cel. Stąd moje obawy co do 50 L tam będzie jeszcze bardziej miękko i jeszcze mniejsza GO. poza tym cały czas mam przed oczami zdjęcia Cichego, który robił testy i L nawet na tych samych przesłonach co 1,4 była bardziej miękka. Sam już nie wiem, może to wina że większość życia robiłem 100 mm i tam obraz był tak ostry, że można było liczyć rzęsy, a może muszę się wyleczyć z oglądania zdjęć na 100 % cropie...
    5 D + 350 D + 17-40 L f4 + 70-200 L f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maćko_Pń Zobacz posta
    ........... Stąd moje obawy co do 50 L tam będzie jeszcze bardziej miękko i jeszcze mniejsza GO. poza tym cały czas mam przed oczami zdjęcia Cichego, który robił testy i L nawet na tych samych przesłonach co 1,4 była bardziej miękka. ........
    Już ci pisałem wcześniej - nie fotografujesz tablic itp, ale swoje dzieciaki.
    I moim zdaniem 50L (sprawdzony egzemplarz, niekoniecznie na pełnej dziurze!) da ci taki obrazek, że będziesz żałował każdego dnia, kiedy go nie miałeś

Cytat Zamieszczone przez Maćko_Pń Zobacz posta
    ......, a może muszę się wyleczyć z oglądania zdjęć na 100 % cropie...
    Od tego bym zaczął

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Np. (jak byś kiedyś miał Nikona) na nikoncafe.com na podforum D3 jest super post jak przestawić AF by ZAWSZE kopał puszki konkurencji; sprawdziłem działa
    Nie no, a jakże by mogło być inaczej (szczególnie na nikoncafe) . To już nie jest onanizm to szczyt perwersji .

Chyba już ktoś tu o tym pisał ale wystarczy przeczytać instrukcję obsługi puszki jest tam sporo na ten temat.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów