Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Wątek: 5D + biegający syn

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

50/1,2 to piękne acz "trudne szkło".Mam je juz przeszło dwa lata.
    Kto wie czy nie najciekawsze i nie najlepsze ze stałek Canona.Nie kupiło mnie od razu,
    a teraz coraz częściej po nie sięgam...Dziwny jakiś jestem

Bywalec Awatar Maćko_Pń
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

@ARN jako stary landszafciarz robię zdjęcia tylko wtedy jak jest pogoda na polara a że pogoda ostatnio bardzo ładna to polara nie ściągam. Poza tym nawet w pochmurne dni polar bardzo ładnie nasyca zieleń. Oczywiście generalnie robię z polarem jak ma to zastosowanie, a w reszcie przypadków polara zastępuje UVką
    5 D + 350 D + 17-40 L f4 + 70-200 L f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    50/1,2 to piękne acz "trudne szkło".Mam je juz przeszło dwa lata.
    Kto wie czy nie najciekawsze i nie najlepsze ze stałek Canona.Nie kupiło mnie od razu,
    a teraz coraz częściej po nie sięgam...Dziwny jakiś jestem
    Pogrubienie moje
    Na forach nie masz szans

Cytat Zamieszczone przez Maćko_Pń Zobacz posta
    @ARN jako stary landszafciarz robię zdjęcia tylko wtedy jak jest pogoda na polara a że pogoda ostatnio bardzo ładna to polara nie ściągam. Poza tym nawet w pochmurne dni polar bardzo ładnie nasyca zieleń. Oczywiście generalnie robię z polarem jak ma to zastosowanie, a w reszcie przypadków polara zastępuje UVką
    Też jestem landszafciarz i starszy
    Ale z twojej wypowiedzi wynika, ze cały czas masz założonego polara ... stąd zdziwenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maćko_Pń Zobacz posta
    @leinad1, robię na 2-2,5f, ponieważ poniżej mam za małą GO i po prostu syn mi się w niej nie mieści, dlatego wolę przymknąć, niż potem się wkurzać, że jak robiłem go lekko z profilu to jedno oko jest ostre, a drugie nie.
    @IMI z tymi ćwiczeniami to niestety jest tak, że po prostu nie ma na to czasu, jak już jest weekend to staram się zrobić jak najlepsze zdjęcia i szkoda byłby mi wtedy eksperymentować.
    Generalnie postaram się zrobić na początek zdjęcia w trybie servo, w trybie seryjnym i zobaczę jakie wyjdą efekty. Jak na razie w trybie servo widzę jeden problem... często celuje centralem i potem przed dociśnięciem spustu jeszcze przekadrowuję, a w trybie servo w tym momencie ostrość pójdzie w las dosłownie i w przenośni. Oczywiście można zrobić szerzej i wykadrować w PSie.
    Poza tym mam pytanie czy polar wpływa na szybkość i celność AFu, bo jakoś wszystkie zdjęcia robię z polarem.
    Wcale Ci się nie dziwię, że pójdziesz drogą AF. MF jest świetny, jak już się go opanuje.
    canon, olympus

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    ale założyciel wątku lubi tę ogniskową bez cropa...
    Ja też, ale fotografując dzieciaki i tak robimy na małych dystansach zazwyczaj, a szybka puszka nieco w tym pomaga. Bo jak nie to, to niestety pozostaje seDeS
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Ja też, ale fotografując dzieciaki i tak robimy na małych dystansach zazwyczaj, a szybka puszka nieco w tym pomaga. Bo jak nie to, to niestety pozostaje seDeS
    Jeśli chodzi o dystans to fakt - ja 80% zdjęć dzieciaków robię tandemem 16-35 + 35L.
    Ale nie demonizujmy tego AF w 5D. Daje radę.

Bywalec Awatar Maćko_Pń
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W sumie ja też robię tylko na małych dystansach i 50 mm to chyba maks, kiedyś próbowałem robić setką, ale byłem za daleko i dziecko mnie nie widziało i tym samym nie patrzyło w obiektyw, oczywiście takie zdjęcia też mają swój urok, ale i tak wolę 50. Poza tym na 100 mm trudniej mi kontrolować błysk, który ma tylko rozświetlać cienie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    50/1,2 to piękne acz "trudne szkło"
    Czy moglibyście mi rozwinąć na czym polega ta trudność ?
    Ostatnio edytowane przez Maćko_Pń ; 27-09-2011 o 08:40 Powód: Automerged Doublepost
    5 D + 350 D + 17-40 L f4 + 70-200 L f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Autorowi gratuluję odwagi (serio) a Canonowi braku chęci by wreszcie przetłumaczyć ten **** artykuł o asterics button (AF-On) na wszystkie języki krajów, w których oficjalnie sprzedają aparaty, dzisiaj to już chyba w postaci 720p, wrzuconego na YT.

Fakt, że takiego czegoś jeszcze nie ma jasno utwierdza mnie w przekonaniu, gdzie ma was korporacja i/lub polski oddział.

/edit/
    Ostatnie zdanie o użytkownikach korpusów aps-c wyciąłem, bo chyba sam siebie bym zbanował.

anyway:

http://www.learn.usa.canon.com/resou..._article.shtml
    the silence is deafening

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    a Canonowi braku chęci by wreszcie przetłumaczyć ten **** artykuł o asterics button
    Asterisk, bo jeszcze ktoś gotów pomyśleć że chodzi o komiks Goscinnego i Uderzo
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Czy moglibyście mi rozwinąć na czym polega ta trudność ?
    Nie jestem zadowolony z efektów jakie uzyskuję.Mam wrażenie że nie wykorzystuję właściwie jego możliwości.Więc dla mnie trudne
    Ale się nie poddaję .Jedni mają tak inni inaczej

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów