Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
Ja do takich fot używam 60D z 50L. Trafia praktycznie 90%. 5D leży w domu i czeka na mniej ruchliwe tematy.

.....
ale założyciel wątku lubi tę ogniskową bez cropa...

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
50/1,2 to całkiem sprawny i bardzo demonizowany na forach obiektyw. Fakt, nie jest tak szybki jak reporterskie zoomy 2,8, ale na pewno nie jest też tak dramatyczny jak mogą sugerować różne wypowiedzi.
Głosy niezadowolonych będą zawsze donośniejsze. To super szkło. Śliczny obraz i tyle.
Niestety - podobnie jak założyciel wątku - odkąd mam dwójkę ruchliwych dzieciaków musiałem zamienić na 35L, żeby mi się w kadrze mieściły :-D
I nie żałuję.

Cytat Zamieszczone przez Maćko_Pń Zobacz posta
No wiec właśnie... mi ten 50 L śni się po nocach, potem wstaję rano, otwieram wątek Cichego z testem 50 i czar pryska. Poza samą szybkością AF boję się raczej mydlanego obrazka, bo test Cichego po prostu zmiażdżył ten obiektyw vs 50 1,4. Kurcze żebym miał możliwość podpięcia tego szkła i możliwości zrobienia małej sesji w terenie. niestety ze znajomych tego szkła nikt nie posiada, a wydać ponad 5kzł, żeby potestować i stwierdzić że nie było warto to aż tak zamożny nie jestem. Oczywiście można też czekać na 50L II, ale prędzej chyba Polska stanie się mocarstwem na świecie niż to nastąpi.
jeżeli nie zmienisz upodobań co do ogniskowej (patrz moja zamiana 50L na 35L), to radzę ci - przypnij to szkło do puszki. Kiedy to zrobiłem kilka lat temu, to zbierałem szczękę z podłogi przez kilka dni :smile:
A propos testów - nie będziesz przecież fotografował linijek. Tak jak napisał IGI (zgadzam się w 100%):
"Co do samego obiektywu - to mój zdecydowany faworyt, ale to nie jest szkło do generowania ostrych obrazków. W nim najfajniejsze jest to, co nieostre"