"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To żeby nie było za lekko wyciąg posta nt. AF-On button w D3 z nikoncafe.com (wymagana rejestracja)
źródło: http://www.nikoncafe.com/vforums/sho...d.php?t=144080Zamieszczone przez spencer313@www.nikoncafe.com
Powyższy post dyskredytuje w mojej opinii cały ****** marketing Canona, który nie potrafi tak wytłumaczyć (pisząc paragraf nt. CFn 4:1 w instrukcjach w sposób znany chyba tylko osobom piszącym instrukcje aparatów Panasonica) tego ludziom, jak spencer313
A tu masz interpretację wg Canona
http://www.youtube.com/watch?v=1F4KFyz7KoE
życząc sukcesów (ja po poście Kolekcjonera i dinderi przejrzałem pdf do 600D) pozdrawiam wszystkich czekających na ostre foty.
the silence is deafening
Cały OT o problemach z 50L wycięty tutaj:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=78629
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Chciałem wszystkim gorąco podziękować za Wasze wskazówki, które okazały się niezwykle cenne. Dzisiaj pogoda dopisała, wziąłem aparat i zrobiłem małą sesje na huśtawce, a więc dla AF poziom trudności hard. Aparat ustawiłem na Servo, tryb zdjęć seryjnych, zdjąłem polar ze szkła i jazda. Stałem z boku huśtawki, aby ruch był w jednej płaszczyźnie, ale i tak podczas robienia zdjęć słyszałem jak sinik AFa cały czas charakterystycznie szumi. Moje wyniki to około 20% zupełnie nietrafionych, 20% lekko nietrafionych, natomiast reszta trafiła w cel. Oczywiście na 100% cropie można by się gdzieniegdzie czepiać, że AF przestrzelił +/- 1cm, ale tak jak napisałem na 100% cropie. Jestem z wyniku BARDZO zadowolony i zrobiłem wiele fajnych zdjęć. Dodam, jeszcze że robiłem na przesłonie 2,8, żeby mniej więcej całą pociechę mieć w GO, bo robiłem gdzieś z odległości 1,5 metra. Zauważyłem, że przy zdjęciach seryjnych lampa niestety momentami nie nadążała, ale mam 430 EX więc cudów od niej nie wymagam. Z moich obserwacji zauważyłem też, że kluczem do sukcesu był chyba tryb servo, gdyż jak trzaskałem serię to większość fot z serii była ok. Jutro dalsze próby, na razie jestem bardzo zadowolony i trochę mi wstyd, że braki techniczne zwalałem na sprzęt. No ale cóż... jak to się utarło w slangu motocyklowym "Co z tego że koni cały kupa, jak rider **** "
5 D + 350 D + 17-40 L f4 + 70-200 L f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX
no widzisz ile kasy zaoszczędziłeś :-D
ale jak będziesz miał okazję, to koniecznie podepnij 50L :cool:
pomysł 50 L nadal się w głowie mi czai także spokojnie...
A co do AF-on to ja czegoś takiego w 5d mkI nie mam![]()
Przeglądałem C.Fn. ale nic nie znalazłem ( jutro zajrzę jeszcze do instrukcji), a poza tym ja często z gwiazdki korzystam jako lock AE.