Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Wymiana L-ek na Tokinę???

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar argar
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ja również dodam, jestem codziennym użytkownikiem Canon 17-55mm f/2.8 IS USM i na dzień dzisiejszy nie ma zamieninka który by dorównywał temu obiektywowi dla cropped aparatu. Jakość wykonania tego obiektywu nie jest na poziomie L-ki ale na pewno zdjęcia które produkuje ten obiektyw można smiało prównywać z L-ką. Szybki, cichy i pewny AF, ostry od f/2.8... kolory naturalne i dobry kontrast. Jestem bardzo zadowolony z tego obiektywu i nie żałuję ani jednego $$$ wydanego na ten obiektyw.

Jedyna uwaga, mój znajomy kupił ten sam obiekty w tym samy czasie co ja kupiłem z tą różnicą, że ja założyłem UV filter od pierwszego dnia a on nie. Mój obiektyw po 1.5 roku użytkowania ma może 3-4 ziarnka kurzu w środku, kolegi obiektyw bez filtra ma niezłą piaskownicę (nadal nie ma to wpływu na zdjęcia ale wygląda to mało ciekawie) .... niestety największą wadą tego obiektywu jest nieszczelność i łatwość gromadzenia kurzu... więc polecam filtr nakręcony od pierwszego dnia... pomaga bardzo dużo....
    Ostatnio edytowane przez argar ; 28-09-2011 o 07:48

Uprawnienia umieszczania postów