Mam ten sam problem, nie wiem już jak to naprawić!
Wczoraj pracowałem w Br i PS i wszystko było ok. Nie zmieniałem żadnych ustawień, preferencji, monitor skalibrowany cały czas tak samo. Dzisiaj włączam Bridgea by wywołać zdjęcia, najpierw wszystko ok, a gdy włączyłem podgląd zdjęcia by sprawdzić ostrość na 100% wtedy kolory się pochrzaniły, zdechły, cała kolorystyka się zmieniła. Po powrocie do okna Bridgea miniatura już była w takiej zdechłej formie, to samo dzieje się przy wywołaniu w Camera Raw.
Rawy nad którymi wcześniej pracowałem z tej samej serii teraz wyświetlają się inaczej. Poza BR/PS zdjęcia wyświetlają się z normalnymi kolorami.
Nie pomogło: restart systemu, reset preferencji bridge i ps'a, reset kalibracji monitora, purge cache, odchaczenie auto adj. Teraz już wszystkie miniatury w Bridge wyświetlają się zdechle.
Z ciekawości zapisałem rawa jako jpg w irfanview, w zwykłej przeglądarce kolory prawie takie same - w BR jpg wyświetla się prawidłowo, a raw jest zjechany, przy wywołaniu jest to samo.
Da się to manualnie zmienić w indywidualnych kolorach i nasyceniu, ale to nie o to chodzi, zresztą nie da się ręcznie ustawić kolorów tak samo. Jak to naprawić???
Poniżej podgląd: po lewej JPG po prawej RAW