Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: canon 300/2.8L IS v Canon 300/2.8L IS II

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie canon 300/2.8L IS v Canon 300/2.8L IS II

Na TDP jest udostepniony test nowej 300 - tki .
    Tak patrze na niego i sobie mysle tak : czy roznica w ostrosci z jak i bez TC w szczegolnosci w rogach jest az tak duza , aby oplacalo sie wymieniac i doplacic 15 kola ?

Link :http://www.the-digital-picture.com/R...mp=0&APIComp=0

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Nie jest warta 15k nawet w kombinacji z CTC 2.

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Masz rozsterki Tez chcialbym miec takie

Domyślnie

na tej stronie co podałeś nowa 300-tka z tc1,4 daje taki sam lub nawet lepszy obraz niż "stara i goła" 300-tka
    oczywiście moim zdaniem.

zatem jeśli masz zbędne 15k to warto

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Czy warto lub nie warto to sprawa mocno indywidualna w zależności od wielu czynników a na pewno od zamożności i priorytetów jakie każdy sobie sam stawia.
    Mam starą 300 IS oraz stary zestaw TC 1,4II i 2,0II i jak na razie dla moich potrzeb w zupełności one mi wystarczają . Inną sprawą jest na jak długo ?.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Mam starą 300 IS oraz stary zestaw TC 1,4II i 2,0II i jak na razie dla moich potrzeb w zupełności one mi wystarczają . Inną sprawą jest na jak długo ?.
    Znając Canona na niedługo Zaraz po premierze 2/IS się zaczęło. Starą trzysetkę - jak znam Canona - dobije kolejny FF. Piszę oczywiście o 2.8, jak ktoś chce 5.6 zawsze może kupić 70-300L
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iroslav Zobacz posta
    czy roznica w ostrosci z jak i bez TC w szczegolnosci w rogach jest az tak duza , aby oplacalo sie wymieniac i doplacic 15 kola ?
    Do tego jeszcze trzeba wziac pod uwage fakt, ze to co zazwyczaj mamy w rogach na zdjeciach z 300/2.8 jest najczesciej tłem lub czyms innym malo istotnym w temacie "rozdzielczosci".

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Starą trzysetkę - jak znam Canona - dobije kolejny FF. Piszę oczywiście o 2.8, jak ktoś chce 5.6 zawsze może kupić 70-300L
    Ale co ma dobic? Stara 300/2,8 IS nawet 18mpix cropa nie dobiło, wiec jak ma dobic FF, skoro pixel nawet taki jak w 7D oznaczalby ponad 40mpix? A wiecej raczej szybko nie powstanie. Co do rogów w wypasionym pixelami FF to jak wyzej napisalem - tam zazwyczaj nic istotnegi poza tłem nie ma na zdjeciach, ktore sie 300tkami 2.8 robi.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 22-09-2011 o 00:21

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

W pełni zgadzam się z argumentami, które przedstawił siudym (używam 300/2.8 LIS właśnie z 7d i 5dII). Przypomina się trochę historia wprowadzania na rynek 5dII kilka lat temu i wielkie wątpliwości niektórych czy stare obiektywy (np. 50/1.4, 85/1.8) dadzą radę z nową matrycą. I jakoś dały radę ;-).

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Do tego jeszcze trzeba wziac pod uwage fakt, ze to co zazwyczaj mamy w rogach na zdjeciach z 300/2.8 jest najczesciej tłem lub czyms innym malo istotnym w temacie "rozdzielczosci".

Tak , jest to argument mocny i jak najbardziej prawdziwy .
    W dziedzinie jaka uprawiam moje hobby ,przekonywuje mnie ten fakt w zupelnosci .
    Ale jest tez bardzo wazna kwestia stosowania extenderow i ciekaw jestem , czy nowa 300 -tka jest szybsza w lapaniu celu , w szczegolnosci przy stosowaniu TC 2X III ?
    Nie znalazlem jeszcze nic w necie na ten temat .

Początki nałogu Awatar KNC

Domyślnie

nie wiem Iroslav jak u Ciebie ale AF z mojego tc 1.4 III z moją staruszką 300/2.8 wcale nie traci na szybkości i celności.
    Jedynie ostrość lekko spada.

nie sądzę by z 3cią wersją tego szkła było gorzej ;p

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów