Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Lampa Sigma 500 Super - o co biega z tymi wersjami ??

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd
    Wielkie dzięki za opinie.
    A możecie (Robert i Mateusz) podać gdzie je kupiliście i za ile ??

Ciekawi mnie też ten Tamron w Waszych podpisach. Dobrze się sprawuje ?? Myślę właśnie o jakiejś alternatywie dla kita, a 50-tka nie zawsze daje się uzyć..

Ja kupiłem lampę+tamrona+minitrekkera w http://www.foto-raj.pl/
    Dostaniesz tam zniżkę na hasło: canon-board

Jak kupisz Tamrona gwarantuje Ci, że to będzie najczęściej wykorzystywany przez Ciebie obiektyw. Solidna magnezowa obudowa, wewn. ogniskowanie, dobre światło, świetny zakres zoom do cropa, niezła jakość optyki-to jest to!
    Kita zostaw sobie oczywiście do szerokich kątów.

acha, do lampy zamów sobie od razu dyfuzor stofena (ja brałem od forumowicza coronado)
    Ostatnio edytowane przez MateuszZ. ; 08-01-2006 o 18:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kr4nkEd
    A jestes pewien, ze nie wciskasz wtedy przycisku podgladu DOF?
    zgadza się to przycisk DOF! Musiałem go przez przypadek wciskać

Domyślnie

A mam jeszcze jedno pytanko względem tej lampy , bo tez zastanawiam się nad jej zakupem , a mianowicie jaka jest różnica między Sigma EF500 Super II a Sigma EF500 Super bez II co oznaczało by że to jest starszy model a jednak droższa w zakupie od tej niby nowszej Sigma EF500 Super II o prawie 40 Euro , i nie mam tu na myśli bynajmniej tej bez o znaczenia SUPER . Jak przeglądam opis to tej Super II i Super to nie widzę różnic …

Domyślnie

na zdjeciu wygląda identycznie co DG ST czyli ubozsza wersja. cos tu jest nie tak...

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

st ma kontrolę mocy błysku - full i 1/16
    D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

No wiec tak:

Sigmy EF-500 sa dwie... ST i Super.
    Super to odpowiednik 550'tki, czyli pelny manual, praca bezprzewodowa, HSS(FP), fotocela, korekty na lampie, bracketing, druga kurtyna... Ogolnie wszystko co mozna chciec (choc nie w najlepszym wykonaniu ).
    ST to odpowiednik 420'stki. Mechanika i moc taka sama jak w wersji Super. Roznica to tylny panel bez wyswietlacza i bajerow. Posiada tylko jeden przelacznik, automat oraz manual 1/1 i 1/16 (bez HSS). Poniewaz Super kosztuje naprawde niewiele wiecej (liczac co ma) mysle ze nie warto kupowac ST (chyba ze ktos jest pewien ze hss mu nie potrzeba).

Do tego lampy maja extra oznaczenia. Sa DG i bez DG. Wersja z DG jest nowsza, poprawiono wspolprace z cyframi. Z poprzednia byly problemy. Moze nie tyle z lustrzankami co kompaktami, ale nigdy nie wiadomo czy z nastepna puszka nie przestana dzialac. DG sa tak popularne ze ciezko kupic nie DG (zwlaszcza w sklepie). Trudno powiedziec czy z nowymi puszkami starsza nie przestanie dzialac a DG bedzie. Jak w sklepie maja sigme bez DG to ona musi tam lezec naprawde dluuugo

Na koniec sa II i nie II Po wejsciu nowych puszek Canona Sigma poprawila oznaczenie EO-ETTL (czyli lampa dla canona) na EO-ETTL II, w celu uwypuklenia ze to to dziala z e-ttl'em II. Ale to juz tylko napis na pudelku (na poczatku II bylo doklejane ). Lampy nie roznia sie kompletnie niczym.
    ...

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Kuchatek - dzięki za maxymalnie wyczerpujące wyjasnienie. Odpowiedziałeś na wszystkie moje pytania.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Dzisiaj odebrałem Sigmę.
    Na razie uczę się co i jak.

Gdyby ktoś miał polską intrukcję i zechciał podesłać... byłbym bardzo wdzięczny. Zapytałem googla, ale nic sensownego mi nie pokazał.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd
    Gdyby ktoś miał polską intrukcję i zechciał podesłać... byłbym bardzo wdzięczny. Zapytałem googla, ale nic sensownego mi nie pokazał.
    Poszła PW .
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów