Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Tulipan do 70-200L4

Mieszany widok

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    A ja bym kupił tulipana lub doniczkę przygotowaną specjalnie do używania z body cropowym (czyli jeśli doniczkę, to wyraźnie dłuższą).
    Ta ktora podalem w linku jest dluzsza od doniczki... mysle ze do cropa nawet i przez to lepsza.

Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r3b Zobacz posta
    Ta ktora podalem w linku jest dluzsza od doniczki... mysle ze do cropa nawet i przez to lepsza.

podziel się tymi przypuszczeniami z canonem, może coś z tym zrobią
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r3b Zobacz posta

W najkrótszym miejscu jest taka, jak doniczka - czyli najprawdopodobniej do FF.
    Na cropie można poszaleć z długością, ale najwyraźniej nikt tego nie robi.
    Ja tam lubię fotografować pod słońce i maksymalnie kryjącą osłonę specjalnie do cropa to bym kupił .

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Ja tam lubię fotografować pod słońce i maksymalnie kryjącą osłonę specjalnie do cropa to bym kupił .

a co ma osłona do zdjęć pod słońce? ja zawsze myślałem, że osłona chroni przed światłem padającym z boku i zapewnia lepszy kontrast

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie ma co przepłacać, zamienniki nie są wcale gorszej jakości od dedykowanych osłon, to najmniej wymagająca technicznie część obiektywu. Co do ceny, to wydaje mi się, że na FotoTipie taka drobnica jest najtaniej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kelpie Zobacz posta
    Nie ma co przepłacać, zamienniki nie są wcale gorszej jakości od dedykowanych osłon, to najmniej wymagająca technicznie część obiektywu. Co do ceny, to wydaje mi się, że na FotoTipie taka drobnica jest najtaniej.
    Naprawdę?Czy tylko tak piszesz?
    Inny materiał,wykonanie ,wykończenie i trwałość.
    Ja Wszystkich zamienników nie sprawdzałem ,ale zdarzyło mi się wdepnąć na oryginalną osłonę 50/1,2.[Dobrze ponad 100kg wagi wówczas]
    Mowę mi odjęło.
    Doniczka wytrzymała nieprawdopodobne odkształcenie bez żadnej szkody.
    Od tej pory patrzę na te proste tulejki z szacunkiem. Meszek który wykańcza wnętrze,trwałe zamki zatrzaski ,to nie takie proste jak się wydaje.
    Zważywszy że zamiennik jest zwykle kopią lub modyfikacja oryginału ,nie wymaga prac związanych z zaprojektowaniem ,cena wydaje się logiczna.
    Inną zupełnie sprawą są relacje naszych zarobków do japońskich wyrobów.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    a co ma osłona do zdjęć pod słońce? ja zawsze myślałem, że osłona chroni przed światłem padającym z boku i zapewnia lepszy kontrast
    No i dobrze myślałeś, bo tak właśnie jest. Donica jest jak najbardziej OK i nie warto jej wymieniac na coś innego
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uprawnienia umieszczania postów