Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Jaka pierwsza lampa do C400D ze zdalnym wyzwalaniam

Coś już napisał
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malutka00 Zobacz posta
    No właśnie, bo gdzieś czytałam, że akurat Canony nie mogą wyzwalać lampy zewnętrznej poprzez swoją wbudowaną :/
    Mój akurat wyzwala. Może ktoś kto ma 500D się wypowie.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No ok, nawet kupując 430 bądź 480, to w takim wypadku jak je tanio zdalnie wyzwalać?
    O ile sie orientuję pozostaje tylko kabelek - 400d nie ma tak jak np. 60d możliwości zdalnego wyzwalania lamp za pomoca lampy wbudowanej.

Coś już napisał
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

W 60D jest taka możliwość.
    Pogrzebałem w internecie - i faktycznie w 500D z lampy wbudowanej się nie wyzwoli, więc najtaniej wyjdzie chyba kabelek.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co do 60D to źle Cię andymis zrozumiałem w pierwszym momencie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co do fotoceli to też nie mam pewności czy się da w tych aparatach (manual flash), cho ć ktoś tu pisał, że się da.
    Ostatnio edytowane przez alnico ; 27-12-2011 o 22:18 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Nie ma najmniejszego problemu - wpisałem 400d bo zaczeło sie od tego modelu, 500d został dopięty do wątku. Z mojej wiedzy to albo stopka aparatu albo kabelek. W każdym innym wypadku inna lampa , lub inny osprzęt i duzo wieksze pieniądze. Pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wieleń

Domyślnie

a mógłby ktoś podać taki przykładowy zestaw? Jakaś niedroga lampa i te potrzebne kabelki, żeby to wszystko działało? będę wdzięczna, bo naprawdę sporo tego w internecie a się nie znam i nie mam pojęcia co wybrać
    Canon 500D + 18-55 IS + 55-250 IS

Coś już napisał
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

a mógłby ktoś podać taki przykładowy zestaw? Jakaś niedroga lampa i te potrzebne kabelki, żeby to wszystko działało? będę wdzięczna, bo naprawdę sporo tego w internecie a się nie znam i nie mam pojęcia co wybrać
    Jeśli chodzi o kabelki to szukaj czegoś w rodzaju:
    http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0

A jeśli chodzi o lampę to zależy za ile i do czego, sporo na ten temat na forum było pisane - poszukaj.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wieleń

Domyślnie

Tak, tak wiem że to było wiele razy poruszane, ale ile opinii tyle zdan i cięzko się zdecydować. W każdym razie przez taki kabel będzie działała każda lampa zdalnie tak? Czy to Canon, czy Metz, czy Nissin?
    Canon 500D + 18-55 IS + 55-250 IS

Coś już napisał
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Kabel taki (do Canona, E-TTL) działa jak przedłużenie gniazda i każda lampa działająca z aparatem powinna też tak samo działać za pośrednictwem kabla.

Domyślnie

Nissina 622 mozna trafic na rynku wtórnym za kwote pomiędzy 200 a 300 zł i jest to oferta warta zainteresowania. Palnik obracany w pionie i poziomie, TTL, fotocela świetnie współpracująca z lampą wbudowaną, manual - to bardzo dobre wyposażenie jak za te pieniądze a nie mysle aby posiadacz 400dchciał inwestować w 580 ale może się mylę ?
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów