Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 130

Wątek: bezlusterkowy system Nikona - crop x2,7

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    I niestety przy tej wielkości sensora w CX wszystkie systemy złoją mu skórę w dziedzinie jakość obrazka na wyższym ISO - m4/3 co najmniej o 1ev, inne o co najmniej 2eV.
    Tak tyko w sklepie nikt tego nie zobaczy. Ja sądzę że nie ma się co obawiać. Swoich nabywców to coś znajdzie :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    (...)sprzedawca, który może użyć niepodważalnego "argumentu", bo wie Pan - "Nikon to Nikon" :cool:.
    mi się wydaje, że sprzedawca to raczej Sony będzie wciskał, tak jest zazwyczaj

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    mi się wydaje, że sprzedawca to raczej Sony będzie wciskał, tak jest zazwyczaj
    Może u nas ale na świecie różnie to może wyglądać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Może u nas ale na świecie różnie to może wyglądać.
    ze znanych mi "na swiecie" to NL niestety nie wyglada roznie... tez Playstation jest ostro wciskane w sklepie. a w gazetach Nikon robi za towarzysza Lenina...
    www albo tez flickr

Początki nałogu

Domyślnie

Swoich nabywców to coś znajdzie :cool:.
    Na pewno. Tak w zasadzie, z punktu widzenia potencjalnych nabywców aparatu foto, to Nikon zrobił dobry ruch, CX dziabnie zarówno segment zaawansowanych kompaktów jaki i segment bezlustrowców. Czyli powinno być taniej, a w obliczu nadchodzącego kryzysu nie powinno być drożej niż jest.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

"The result is, according to Nikon, the fastest autofocus of any camera the company has ever made - including its professional flagship DSLR, the D3S. Not only that, the 1 system cameras can shoot at 10 frames per second while maintaining focus on a moving subject."

http://dpreview.com/articles/3281713...st-impressions

Jak ktoś podsumował w komentarzach - przypomina to kompakty Casio sprzed kilku lat. Była taka seria superszybkich kompaktów.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    przypomina to kompakty Casio sprzed kilku lat. Była taka seria superszybkich kompaktów.
    Oni o AF ty o kl/s...
    the silence is deafening

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

A jak jeszcze w swoje łapy weźmie go boski Robbie na koncercie i powie I'm V1 to już w ogóle żaden inny bezlusterkowiec nie ma szans...

Domyślnie

Aj tam. To może być całkiem niezły aparat.
    System jest kompletny. Obiektywy gotowe.
    Kolejna odsłona to jasne naleśniki.
    Jak ten J1 będzie w sensownej cenie to sprzeda się nawet w Polsce.

Teraz pozostaje czekać na większą matrycę w tym systemie.
    I w 2012 będzie nr 1 wśród "małp".

Jak w międzyczasie Canon czegoś nie pokaże to na rynku zostanie tylko Sony z 7.
    Ostatnio edytowane przez waldekgdynia ; 22-09-2011 o 18:34

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie no... nie robmy sobie jaj z pogrzebu... nie ekstrapolujmy zaglady Canona z faktu, ze Nikonowi udalo sie wyprodukowac cos, co laczy wady kompaktow (beznadziejny obrazek i AF) z wadami lustrzanek (wymienna optyke i cene)...

serio... to jako nowosc pewnie sie pojawi w rankingach sprzedazy, ale moglbym sie zalozyc, ze te dwa przerosniete kompakty nie przebija wynikow sprzedazy canonowskich Rebeli. pojedynczo. chyba, ze z wejsciem do sklepu bedzie cashback na polowe obecnej ceny...
    www albo tez flickr

Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów