Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 130

Wątek: bezlusterkowy system Nikona - crop x2,7

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A jak dla mnie jest to absolutna rewelacja. Od razu pojawił się system z popularnym aparatem gdzie nikt nie będzie się przyglądał szumom i innym takim bo docelowego klienta różowego czy niebieskiego kompakta to nie interesuje. I drugi aparat już nieco lepszy ale od razu z celownikiem. Do tego lampa błyskowa ( szkoda, że z niekompatybilnym mocowaniem z SB) ale za to adapter, z którym działa AF ze wszystkimi obiektywami Nikona, przyzwoita prędkość ze śledzącym AF 10 klatek na sekundę lub 60 bez śledzącego AF i ciekawa funkcja MSS.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No nie jestem pewien, czy po pracy z FX ktoś sięgnie po takie badziewie. Ja po sobie widzę, że "po godzinach" mam pewne opory robiąc zdjęcia APS-C, a co dopiero taką wydmuszką.
    True, true. Canon, you can! (make FF EVIL for us! )

Domyślnie

Jak dotąd to znalazłem jedyne sensowne zastosowanie tego aparatu - teleobiektyw np. 500 x 2.7

http://dc.watch.impress.co.jp/img/dc...l/053.jpg.html

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldekgdynia Zobacz posta
    Jak dotąd to znalazłem jedyne sensowne zastosowanie tego aparatu - teleobiektyw np. 500 x 2.7

http://dc.watch.impress.co.jp/img/dc...l/053.jpg.html
    Coś mi się wydaje, jak na to patrzę, że po jednym przebiegu AF-a takiej 500-tki, trzeba będzie ładować aku w V1

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Tylko w wersji przedprodukcyjnej, w finalnym firmware opracowanym przy współudziale Kena Rockwella (Chucka Norrisa fotografii) aparat zacznie podejmować decyzje sam.
    brzmi zupelnie jak Apple. i zapewnie efekty beda rownie beznadziejne...

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    A jednak! Trzeba nacisnąć spust! Czyli fotograf jeszcze JEST potrzebny
    alez skad. fotograf musi zdecydowac kiedy nacisnie sie spust. a jak znam zycie to i z komorki bedzie mozna to kontrolowac i niekoniecznie interaktywnie. a jesli nawet - to kwestia bledu w firmware. nic nie stoi na przeszkodzie, zeby aparat sam raz na jakis czas walil serie sweet-foci i sam wybieral te najbardziej emejzing.

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Jest iso400, szumi jak iso400 na matrycy 2.7x
    http://imaging.nikon.com/lineup/acil...e/img_02_l.jpg
    a trzeba pamietac, ze to sa sample na stronie Nikona, a oni raczej znani sa z puszczania mocno dopieszczonych (zeby nie powiedziec podrasowanych) sampli. w realu to sie do tego nie zblizy...

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Kuwa te sample są takie same jak cały system. Czy to na pewno jest Nikon, heloł?
    kaman, no zakamuflowane, ale jednak bluzgi i musze z kartki pojechac to juz nawet ja przestalem bluzgac na tym forum, ku oslupieniu Viteza...

no musze, no... nie chcem, ale muszem...

EDIT: pink morduje. chociaz zastanawiam sie, czy moja corka, by to lyknela. bo chyba nawet dla niej tego pink jest jakby ciut... za duzo.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 22-09-2011 o 09:20
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    True, true. Canon, you can! (make FF EVIL for us! )
    No po Nex i teraz Nikonie CX to imho muszą coś wybrać (z magicznej półki R&D: already made) i puścić na rynek, nawet jeśli będą musieli wrzucić to w koszty

FF evil: jedyny kandydat to tylko Sony, tylko oni jeszcze walczą, nawet o pierwotny rynek (dslr), cała reszta czytaj: fantastic 2 ma to głęboko, przynajmniej do czasu kiedy projekty Nex-7@CZ24/1.8 będą schodzić jak bułki z jagodami czytaj nie prędko - $1500-1200 z kitem CZ.

Przeleciałem sample i:

- LumixG lepszy; automatyczna korekcja CA*, czego nie widać w CX
    - m43/NX lepsze; więcej naleśników
    - CX może coś urwać jeśli będzie działać w realu af-c i w video i w fotkach, natomiast porównywanie GF3 do V1 jako stosunek motorynki do myśliwca czy co to tam jest jest kpiną z siebie!
    Zakładam, że każdy zaproszony dziennikarz (zapewne właściciel lustra) miał w ręku przynajmniej E-P3 plus szkło MSC i GF3 z 14/2.5 i te zabawki nie pozostawiają im żadnych złudzeń: M43 = Nikon fast CDAF bez przelotek, bez kłopotek...
    No, ale czego się spodziewać po firmie zatrudniającej ochronę do eventu...

* - nie dotyczy szkieł Leica

Podsumowując: CX? Tak, ale po trzech małych, jasnych naleśnikach, ekwiwalentach 24-50-90 a jak ktoś naprawdę chce wspomóc firmę to strategię Janko proponuję: body plus mega zum na prze/do czekanie.
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Tylko w wersji przedprodukcyjnej, w finalnym firmware opracowanym przy współudziale Kena Rockwella (Chucka Norrisa fotografii) aparat zacznie podejmować decyzje sam. Użytkownik będzie mieć tylko możliwość zmiany preselekcji kadru:
    P[erfect]
    A[Awesome Priority]
    T[Totally Awesome Priority]
    M[ajestic]

Ależ ja byłbym za! Wyobraźcie sobie ze taki użytkownik zrobiłby łącznie 5 zdjeć w życiu - aparat nie wyzwoli migawki/skasuje zdjęcie jesli nie spelni kryteriow . Niestety musieliby szybko updatem zrobić tryb B[i know Better].

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    - CX może coś urwać jeśli będzie działać w realu af-c i w video i w fotkach, natomiast porównywanie GF3 do V1 jako stosunek motorynki do myśliwca czy co to tam jest jest kpiną z siebie!
    Pytanie czy na półce w sklepie będzie też to będzie tak wyglądało? Szczególnie dla laika nie wgłębiającego się w meandry i szczegóły techniczne. Z jednej strony Nikon z drugiej Panas no i sprzedawca, który może użyć niepodważalnego "argumentu", bo wie Pan - "Nikon to Nikon" :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pytanie czy na półce w sklepie będzie też to będzie tak wyglądało? Szczególnie dla laika nie wgłębiającego się w meandry i szczegóły techniczne. Z jednej strony Nikon z drugiej Panas no i sprzedawca, który może użyć niepodważalnego "argumentu", bo wie Pan - "Nikon to Nikon" :cool:.
    Są jeszcze ceny:
    GF3 kit 1600zł (w prostej linii odpowiednik J1 - bo brak możliwości podpięcia wizjera i lampy zewnętrznej)
    GF2 kit 1700zł
    G3 kit 2000zł
    Olympus od 1000zł za E-PL1 kit
    Sony od 1300zł za NEX-5 z E16 i 1700 z kit 18-55
    Samsung od 950zł za NX5 kit

I niestety przy tej wielkości sensora w CX wszystkie systemy złoją mu skórę w dziedzinie jakość obrazka na wyższym ISO - m4/3 co najmniej o 1ev, inne o co najmniej 2eV.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

pozyjemy, zobaczymy.

z punktu widzenia entuzjasty uzywajacego dzis DSLR ten nowy sprzet Nikona to ziew.

natomiast trzeba tez miec swiadomosc, ze w Coolpiksach od dosc dawna byla bieda i brak jakiejs wizji poza iterowaniem i ew. kopiowaniem z Canona. a te nowe zabawki sa raczej w ten rynek kierowany (pomijam chwilowo ceny ) i zajmuja nisze, w ktorej nic nie bylo.

a Nikon ma ogolnie dobre parcie marketingowe i potrafi swoje sprzedac...
    www albo tez flickr

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów