Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 130

Wątek: bezlusterkowy system Nikona - crop x2,7

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Życzę wszystkim zainteresowanym Canoniarzom żeby Wasza firma nie narobiła Wam takiego wstydu jak Nikon
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Nie tylko. Powalczy jeszce z bezlusterkowcami Pentax Q.
    a jaki ulamek promila rynku (bezlusterkowcow) ten Q zajal?
    w krajach innych niz ludzi malych, zakochanych w elektronicznych gadzetach i skanowaniu swoimi aparatami Europy

Ale kilka ciekawych rzeczy ten Nikon ma. Szybki (podobno) AF, elektronczną migawkę, wbudowany EVF (1,4 Mpixeli).
    przede wszystkim, to Nikon, w odroznieniu od Pentaksa, ma jakis marketing i to moze mu dac jakas sprzedaz. ale realnie na rzecz patrzac, to to jest produkt z gatunku "me too" i ten marketing bedzie tu musial bokami robic, zeby ludziom wyprac mozg.

z drugiej strony... sam mam iPada i widze na wlasne oczy, jak pranie mozgu potrafi byc skuteczne i zrobic z nedznego i koszmarnie drogiego produktu bestseller...

Canon pewenie też pójdzie tą drogą, z tą samą motywacją co Nikon - nie obciąć sprzedaży swoich luster. Bezlusterkowca FF na pewno nie wypuści, z tego głównego powodu.
    na moje oko, nedza tej premiery Nikona (tak realnie z punktu widzenia produktu) dosc wyraznie pokazuje, ze na rynku mikrusow nie ma az tyle miejsca. i mnie sie jednak wydaje, ze Canon to realnie przeliczy na jeny i mu wyjdzie, ze to nie ma sensu.

inna kwestia - skad w ogole przekonanie, ze Canon musi zrobic bezlusterkowca? moze po prostu 1200D bedzie mial wyjete lustro. ot...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

inna kwestia - skad w ogole przekonanie, ze Canon musi zrobic bezlusterkowca? moze po prostu 1200D bedzie mial wyjete lustro. ot...
    Półprzepuszczalne lustro ma już Sony i pewnie opatentowało co mogło by przyblokować innych.
    Bezlusterkowce to jest jakiś % rynku, na pewno większy niż ten na którym jest model G12. Jak cię tam nie ma to na nim nie zarabiasz, a główni akcjonariusze pytają prezesa zadają pytanie "dlaczego?". Skoro Nikon tam wlazł, i Canon musi. Pytanie jak bardzo obawa o utratę sprzdaży luster skurczy matrycę?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    życzę wszystkim zainteresowanym canoniarzom żeby wasza firma nie narobiła wam takiego wstydu jak nikon :d
    amen.....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Półprzepuszczalne lustro ma już Sony i pewnie opatentowało co mogło by przyblokować innych.
    Bezlusterkowce to jest jakiś % rynku, na pewno większy niż ten na którym jest model G12. Jak cię tam nie ma to na nim nie zarabiasz, a główni akcjonariusze pytają prezesa zadają pytanie "dlaczego?". Skoro Nikon tam wlazł, i Canon musi. Pytanie jak bardzo obawa o utratę sprzdaży luster skurczy matrycę?
    Bedzie o 1mm dluzsza na kazdym boku od nikona a marketing zadba o to zeby wszyscy sie o tym dowiedzieli .. .
    Ostatnio edytowane przez wain ; 21-09-2011 o 09:57 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Na chwilę obecną NEX-7 zamiata.
    (janmar) Mogę zapytać czym oprócz ceny?
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Jak cię tam nie ma to na nim nie zarabiasz, a główni akcjonariusze pytają prezesa zadają pytanie "dlaczego?". Skoro Nikon tam wlazł, i Canon musi.
    na takiej samej zasadzie Canon powinien byl co najmniej robic sredni format. a nie robil. Leo, why?

wychodzisz ze swoich zalozen jakby to byly aksjomaty. a sek w tym, ze nie sa. ja sam od dobrych 2 lat (jesli nie dluzej) powtarzam, ze Canon nie musi miec bezlusterkowca. i poki co jestem blizszy prawdy
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    NEX-7 - plusy:

+ największa matryca (i chyba najlepsza na chwilę obecną technologia matryc)
    + solidne body z przyciskami i kółkami
    + odchylany LCD (świetnej jakości)
    + EVF (o największej rozdzielczości)

minusy:
    - najwyższa cena za body
    - wolniejszy (prawdopodobnie) AF od micro43 (i być może od Nikona)
    - mały wybór optyki
    - spory % obiektywów optycznie nie za bardzo (a są w katalogu i za szybko następców nie będzie)
    - obiektywy Carl Zeiss bardzo drogie (24mm f/1.8 za 1000$, gdy Leica-Panas 25mm f/1.4 za 600$, o 20mm f/1.7 nie wspominając)
    - obiektywy mają większe gabaryty od konkurencji z mniejszymi matrycami (m43, Nikon)

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    na takiej samej zasadzie Canon powinien byl co najmniej robic sredni format. a nie robil. Leo, why?

Bo średni format to 0,00x% rynku (albo i mniej) i się kurczy. A bezlusterkowce to kilkanaście lub kilkadziesiąt % rynku który się powiększa. Wraz z rozwiązywaniem problemów wieku dziecięcego będzie jeszcze większy (AF już jest szybki w m43, EVF już są sensowne w m43, jeszcze lepsze u Sony).
    Ostatnio edytowane przez Piotr_0602 ; 21-09-2011 o 10:15

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Matryca. Dla mnie to jedyny istotny element aparatu. Reszta bajerów nie ma wpływu na efekt końcowy, zakłądając że podpinam najwyższej klasy optykę manualną.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Bo średni format to 0,00x% rynku (albo i mniej) i się kurczy.
    ale 1Ds tez

A bezlusterkowce to kilkanaście lub kilkadziesiąt % rynku który się powiększa.
    owszem. dzisiaj.

rynek DSLR tez sie powiekszal jeszcze 4 lata temu. i takie aparaty klepalo nawet Fuji. ba, Olympus tez robil DSLR...

na podobnej zasadzie rynek kompaktow byl duzy i rosnal i nawet taki Ricoh robil cyfrowe malpki.

sek w tym, ze to sa wszystko jednak mocno rozlaczne sektory rynku. mozna klepac srednie nie robiac malego obrazka. mozna klepac DSLR nie robiac bezlusterkowcow.

Wraz z rozwiązywaniem problemów wieku dziecięcego będzie jeszcze większy (AF już jest szybki w m43, EVF już są sensowne w m43, jeszcze lepsze u Sony).
    i nic nie stoi na przeszkodzie, zeby Oly, Panas i Sony robily swoje maluchy z wymienna optyka. ale z tego nie wynika jeszcze, ze Canon je musi tez robic.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Matryca. Dla mnie to jedyny istotny element aparatu. Reszta bajerów nie ma wpływu na efekt końcowy, zakłądając że podpinam najwyższej klasy optykę manualną.
    Dzięki.
    the silence is deafening

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów