Pokaż wyniki od 91 do 100 z 130

Wątek: bezlusterkowy system Nikona - crop x2,7

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldekgdynia Zobacz posta
    Byłem mało precyzyjny. :-?
    Chodziło mi o segment bezlusterkowców - oczywiście.
    To co tam się dzieje pokazuje, że chodzi wyłącznie o kasę a nie o jakość "wypluwanych" zdjęć.
    a to rzecz gustu. Panasa bym osobiscie przygarnal jako pstrykadlo na codzien (zamiast 450D, ktory teraz mam i ktory bynajmniej nie jest dostatecznie maly i nie ma tego fun factor). natomiast w przypadku tego czegos Nikona...

... no ja najwyrazniej nie jestem docelowym odbiorcom tego...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Łamałem sobie głowę co do cholery Nikon chce osiągnąć i w końcu uknułem pewną teorię, więc myślę że co do jednego nie masz racji - heca będzie polegać na tym, że właśnie AF wcale nie będzie badziewny, a wręcz przeciwnie.

Myślę, że AF będzie szybki jak kobra - małe obiektywki będą szybko się kręcić, 2MLN senseli na matrycy przerobionych na detektory fazy będzie szybko ustawiać ostrość, co będzie tym łatwiejsze, że GO będzie po skurczybyku. Do tego aparat na wszelki wypadek będzie rąbał seriami gdy tylko muśniemy spust.

W efekcie żaden rozbiegany bachor z ADHD nie uniknie uwiecznienia, żadna wiewióra w parku nam nie sp..., żaden ptaszor nie odfrunie, żadna sąsiadka nie zdąży założyć stanika. Dotychczas kompakty były zbyt wolne, a DSLR z szybkimi obiektywami zbyt skomplikowane, trudne w obsłudze i drogie - teraz to się zmieni.

To jest prawdopodobnie infernalna kompakto-lustrzankowa hybryda mająca za zadanie zrobić zdjęcia, których dotąd amatorom nie udawało się wykonywać bo zbytnio ograniczał ich sprzęt lub umiejętności. Tatusiowie będą wreszcie mieli piękne zdjęcia synala rżnącego w piłeczkę i kosza, mamusie trzasną potret roztańczonej córuni na baleciku, Dziadzie skatalogują wszystkie sikory opychające się na jego działce itp...
    vriend... nie wiem co fajczyles, ale podaj namiary, to sobie podjade (no bo zakladam, ze w PL nie kupiles , bo przeciez nielegalne)...

pozyjemy, zobaczymy. moze byc jak piszesz - inna kwestia, ze przy takim paznokietku i szklach zaczynajacych sie od f/4 to trzeba naprawde makro robic, zeby cokolwiek nieostrego zlapac... a ww. szmaciankokopacze, corunie na baleciku (nie doceniasz tematu... a moja to nawet na flamenko teraz! ) do makro sie nie kwalifikuja....
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 22-09-2011 o 21:01 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów