Kiedyś słyszałam, że po Strefie przewodnicy oprowadzają? Czy to jest konieczne? Czy dalej tak jest, czy można śmiało samemu wkroczyć w strefę? Jeśli są przewodnicy, to jaki jest koszt związany z wejściem? Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam.
Ostatni wyjazd kosztował nas 2760$ (za 6 osób) bez dojazdu do Kijowa. W strefie wszystko jest płatne, zezwolenie, obowiązkowy przewodnik (nawet jeśli z niego nie korzystamy), nocleg w Czarnobylu, itd.
Wszystkie szczegóły tylko mailowo
arek małpa podniesinski kropka pl
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz ; 03-05-2009 o 12:11
Witam,
Jadę po raz kolejny do Strefy czyli Czarnobyla oraz opuszczonego miasta (Prypeć) - cel czysto związany z fotografią.
Zbieram chętnych do przyłączenia się (max 5 osób)
Wyjazd niekomercyjny - 5 dni, w tym 3 w Strefie.
Przybliżony termin listopad.
Ostatnio koszt wyniósł nas ok. 1600 zł/os (noclegi/wyżywienie/pozwolenie, itp) + dojazd
Relacja z jednej z poprzednich moich wypraw TUTAJ
Kilka zdjęć TUTAJ
Kontakt tylko mailowy: arek małpa podniesinski kropka pl
Pozdrawiam
Arek
www.podniesinski.pl
zostało 1 miejsce
Ale zazdroszcze! Niestety nie tym razem. Brak urlopu, kasy i 2 miesieczne dziecko.
Rozumiem ze promieniowanie na terenie elektrowni jest zbyt silne zeby wejsc do srodka?
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Wiadomość na maila puszczona, czekam na info.
1Dx + eLki, zoomy, stałki, lampki i gadżety
marzenie, obejżałem juz chyba wszystkie filmy dokumentalne o tematyce Czarnobyla i wsumie pozostało mi tylko postawić stope na "ziemi skarzonej" , mam nadzieje ze temat bedzie odgrzewany , organizowane wyjazdy i sie załapie bo tym razem tak jak Mad_Mac brak urlopu, no ale na wiosne musze tam byc
![]()
Powiedz trochę wiecej,
kiedy dokladnie??
jaki transport??
Bo pewnie byłbym chętny..
CANON EOS 450D + Canon 18-55IS + Canon 55-250IS + Canon 50 1,8 II + Sigma 18-200 DC OS + Nissin Speedlite Di622
Jak zaplanujesz coś w przyszłym roku to ja chętnie !! Czarnobyl, Prypeć, promieniowanie , minerały radioaktywne to uwielbiam
pozdrawiam