No i? :PZamieszczone przez meteor
Ja nie patrze na licznik postow... ani na tym forum ani na zadnym innym. I w sumie mozna by wylaczyc bo powoduje czasem jakies glupie zazdrosci i nabijania![]()
No i? :PZamieszczone przez meteor
Ja nie patrze na licznik postow... ani na tym forum ani na zadnym innym. I w sumie mozna by wylaczyc bo powoduje czasem jakies glupie zazdrosci i nabijania![]()
Nono, 3 osoby to już będzie mini-zlot prawieZamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
Niestety, RH jest troche za ciezki, zeby go taskac ze soba 1/2 Europy...Zamieszczone przez Tomasz Golinski
A co do rozkladow - z grubsza to o co mi chodzilo - ksztalt jak pofalowany Gauss (bez wnikania w wartosci pochodnych) z predkoscia opadania wartosci ekstremow lokalnych jak 1/n^2 - np. dla 3 prazka to ok 1/16 orginalnej amplitudy. Biorac pod uwage rozmiar piksela ok 7-8um to wplyw na sasiednie piksele nie powinien byc za duzy (?)...
Chyle czola - oczywiscie mialem na mysli kwantowanie... Dzialalem zawsze glownie w dziedzinie czasu (telekomuna), wiec nieco zapominam o pozostalych trzech wymiarach, no i glownie tylko probkuje...Zamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
Zgoda w 100% - i tu dobra wiadomosc dla Viteza (tak mniej scisleZamieszczone przez Tomasz Golinski
) -> Zwiekszajac f pogarszasz w duzo wiekszym stopniu jakosc obrazu na odbitce niz zwiekszajac rozdzielczosc matrycy -> proroctwa Xaphida (o otwieraniu do f11) nie powiny sie spelnic.
Czyli mowiac ogolnie obrazek nam sie nieco rozplywa - caly, niezaleznie od odleglosci...Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Wybieram sie, ale raczej w sobote - a moze ktos jeszcze sie wybiera?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
EOS 500N, EOS 350D
CANON 28-80/3.5-5.6, CANON 18-55 II USM/3.5-5.6, SIGMA 70-300/4-5.6 MACRO, DB 40GB
Przy f14 w najgorszym wypadku bedzie fota jak z 10d...
[ Dodano: 30-08-2004 ]
Ja niestety w niedziele, moze jeszcze dokupie bilet na sobote, nie wiem. Przylatuje dopiero w piatek po poludniu i bede sie musial zorientowac co i jak.
Powiem tylko, ze w obydwa dni maja byc rozne pokazy - ja jade tylko w sobote glownie z lenistwa (ach to wczesne wstawanieZamieszczone przez Tomasz Golinski
...)
EOS 500N, EOS 350D
CANON 28-80/3.5-5.6, CANON 18-55 II USM/3.5-5.6, SIGMA 70-300/4-5.6 MACRO, DB 40GB