Pokaż wyniki od 1 do 10 z 189

Wątek: nadchodzi filmowanie 50D

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Qba1983
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

pytanie techniczne bo nie moge dojsc do tego...
    jak ustawic ML czy cokolwiek bym mogl nagrywac z ustawiona przeslona...
    nie wiem dlaczego ale co bym nie ustawil i czy na Av czy na M nie moge nagrywac przy otwartej przeslonie. np przy 1,4 na 50 po rozpoczeciu nagrywania przymyka do okolo 9 lub wiecej (mimo ze pokazuje na wyswietlaczu ze jest 1,4 , przycisk kontroli glebi ostrosci nie dzial przy nagrywaniu.
    wiec jest na to jakis sposob?
    G12, C50D, C24-105 f/4L, C85 f/1,8, Samyang 8mm, PORST MC 55 1.4, NISSIN Di866
    było:500d, S17-70 f/2,8-4 os hsm, c50 f/1.4, c75-300 4-5.6 III

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qba1983 Zobacz posta
    pytanie techniczne bo nie moge dojsc do tego...
    jak ustawic ML czy cokolwiek bym mogl nagrywac z ustawiona przeslona...
    nie wiem dlaczego ale co bym nie ustawil i czy na Av czy na M nie moge nagrywac przy otwartej przeslonie. np przy 1,4 na 50 po rozpoczeciu nagrywania przymyka do okolo 9 lub wiecej (mimo ze pokazuje na wyswietlaczu ze jest 1,4 , przycisk kontroli glebi ostrosci nie dzial przy nagrywaniu.
    wiec jest na to jakis sposob?
    Z czystej ciekawości...
    Z każdym szkłem tak masz, czy tylko z 50-ką???

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Z czystej ciekawości...
    Z każdym szkłem tak masz, czy tylko z 50-ką???

Pozdrówka!
    tak, z sigma tez tak mam...
    ta cala funkcja nagrywania(przynajmniej u mnie) dziala bez ustawien ekspozycji...to znaczy jestem wstanie ustawic jasniej ciemniej ale jest to realizowane na podstawie ISO (tak podejzewam) wiekszosc z opcji ML nic nie zmienia...
    jest nowa wersja wiec moze po malu cos sie zmieni...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qba1983 Zobacz posta
    tak, z sigma tez tak mam...
    ta cala funkcja nagrywania(przynajmniej u mnie) dziala bez ustawien ekspozycji...to znaczy jestem wstanie ustawic jasniej ciemniej ale jest to realizowane na podstawie ISO (tak podejzewam) wiekszosc z opcji ML nic nie zmienia...
    jest nowa wersja wiec moze po malu cos sie zmieni...
    Na razie pojawiła się możliwość zmiany bitrate przy nagrywaniu. W poprzednim firmware domyślnie było 1920x1088, 30fps, co właściwie wykańczało kartę w parę minut. Ten sofcik staje sie coraz ciekawszy. Oby tylko autor sobie nie odpuścił, bo przyznał się, że kupił 60D i na nim skupi obecnie większą uwagę, przy odblokowywaniu zaszytych funkcji.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Na razie pojawiła się możliwość zmiany bitrate przy nagrywaniu. W poprzednim firmware domyślnie było 1920x1088, 30fps, co właściwie wykańczało kartę w parę minut. Ten sofcik staje sie coraz ciekawszy. Oby tylko autor sobie nie odpuścił, bo przyznał się, że kupił 60D i na nim skupi obecnie większą uwagę, przy odblokowywaniu zaszytych funkcji.
    ha.... a jednak... niby male zmiany ale jednak ruszylo... w nowej wersji wreszcie mam pelna kontrole nad przeslona:-)
    no a juz myslalem ze potraktuje ta funkcje zastepczo, keidy to nie bede mial pod reka kamery a bedzie cos warte by uwiecznic w ruchu... ale teraz, mozna podjesc bardziej tworczo do tematu.

Uprawnienia umieszczania postów