Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 189

Wątek: nadchodzi filmowanie 50D

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jedrusch Zobacz posta
    dołaczam sie do pytania :smile:
    40d to digic 3, a 50d to digic 4, więc może gorzej z opracowaniem takiego patentu.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Istnieją sugestie, że 50d miało mieć już video, ale z bliżej nieokreślonych powodów Canon porzucił ten pomysł i zablokował programowo tą opcję. Panowie od Magic Lantern tylko odblokowali coś, co już w tym aparacie było...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Coś już napisał Awatar Qba1983
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Z czystej ciekawości...
    Z każdym szkłem tak masz, czy tylko z 50-ką???

Pozdrówka!
    tak, z sigma tez tak mam...
    ta cala funkcja nagrywania(przynajmniej u mnie) dziala bez ustawien ekspozycji...to znaczy jestem wstanie ustawic jasniej ciemniej ale jest to realizowane na podstawie ISO (tak podejzewam) wiekszosc z opcji ML nic nie zmienia...
    jest nowa wersja wiec moze po malu cos sie zmieni...
    G12, C50D, C24-105 f/4L, C85 f/1,8, Samyang 8mm, PORST MC 55 1.4, NISSIN Di866
    było:500d, S17-70 f/2,8-4 os hsm, c50 f/1.4, c75-300 4-5.6 III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qba1983 Zobacz posta
    tak, z sigma tez tak mam...
    ta cala funkcja nagrywania(przynajmniej u mnie) dziala bez ustawien ekspozycji...to znaczy jestem wstanie ustawic jasniej ciemniej ale jest to realizowane na podstawie ISO (tak podejzewam) wiekszosc z opcji ML nic nie zmienia...
    jest nowa wersja wiec moze po malu cos sie zmieni...
    Na razie pojawiła się możliwość zmiany bitrate przy nagrywaniu. W poprzednim firmware domyślnie było 1920x1088, 30fps, co właściwie wykańczało kartę w parę minut. Ten sofcik staje sie coraz ciekawszy. Oby tylko autor sobie nie odpuścił, bo przyznał się, że kupił 60D i na nim skupi obecnie większą uwagę, przy odblokowywaniu zaszytych funkcji.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Coś już napisał Awatar Qba1983
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Na razie pojawiła się możliwość zmiany bitrate przy nagrywaniu. W poprzednim firmware domyślnie było 1920x1088, 30fps, co właściwie wykańczało kartę w parę minut. Ten sofcik staje sie coraz ciekawszy. Oby tylko autor sobie nie odpuścił, bo przyznał się, że kupił 60D i na nim skupi obecnie większą uwagę, przy odblokowywaniu zaszytych funkcji.
    ha.... a jednak... niby male zmiany ale jednak ruszylo... w nowej wersji wreszcie mam pelna kontrole nad przeslona:-)
    no a juz myslalem ze potraktuje ta funkcje zastepczo, keidy to nie bede mial pod reka kamery a bedzie cos warte by uwiecznic w ruchu... ale teraz, mozna podjesc bardziej tworczo do tematu.
    G12, C50D, C24-105 f/4L, C85 f/1,8, Samyang 8mm, PORST MC 55 1.4, NISSIN Di866
    było:500d, S17-70 f/2,8-4 os hsm, c50 f/1.4, c75-300 4-5.6 III

Dopiero zaczyna Awatar kemyszek

Domyślnie

Mógłby ktoś opisać krok po kroku jak to zainstalować? Nie chciałbym czegoś popsuć w pięćdziesiątce.

Bywalec Awatar Zybi_S
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Witam

Cytat Zamieszczone przez kemyszek Zobacz posta
    Mógłby ktoś opisać krok po kroku jak to zainstalować? Nie chciałbym czegoś popsuć w pięćdziesiątce.
    http://www.cyberfoto.pl/canon/113357...y-firmware.htm

post nr 14

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar kemyszek

Domyślnie

Dziękuję serdecznie i pozdrawiam!

Bywalec Awatar Zybi_S
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Witam

ectaVgen udostępnił nowy plik autoexec.bin - zamieniamy go oczywiście z poprzednim.
    Proszę nie sugerować się długością pliku, zawartość jest dość znacznie zmieniona.
    Link do pliku:
    http://narod.ru/disk/26956993001/autoexec.bin.html
    - wpisujemy cyfry do okienka pod spodem, klikamy na zielony przycisk poniżej.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Zybi_S ; 01-10-2011 o 20:53

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

u mnie to nie działa, nie wiem co zrobiłem źle - zrobiłem dokładnie jak w poście 14 z linku do cyberfoto. zamiast niebieskiego ekranu miałem różowy, aparat się zawiesił, wyjąłem baterie, wgrałem firmware 1.0.8, później włożyłem kartę z plikami i jest nowe menu w stylach, poustawiałem, przycisk filmowania halfshooter i po wcisnięciu - error 99

I jeszcze dodatkowo w info na dole
    mam licznik klapnięć , temperaturę procesora i info. jaki lens jest podpięty
    Ostatnio edytowane przez DAWIDSON ; 02-10-2011 o 03:28
    50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS

Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów