Przepraszam.
Nie da rady włączać w pięćdziesiąt-cyfrowe Żywego Widoku przyciskiem Ustaw.
Piszą również, że :
Czyli pewnie RTFM też się kłania.This is also explained in the manual.
Przepraszam.
Nie da rady włączać w pięćdziesiąt-cyfrowe Żywego Widoku przyciskiem Ustaw.
Piszą również, że :
Czyli pewnie RTFM też się kłania.This is also explained in the manual.
Ostatnio edytowane przez micles ; 10-12-2011 o 22:08
nie da rady, bo w pięćdziesiąt cyfrowe żywy widok mieć przypisany osobny guzik, który współdzielić z drukuj
faking manual pejdż 117
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Względem "oficjalnej" wersji 11.11.11 poszli cztery kroki do przodu (działająca poprawnie manualna kontrola ekspozycji, nieco zmodyfikowana obsługa menu) i ... jeden wstecz(u mnie na 50D lupa okrutnie miga).
Generalnie ML jest coraz lepsze. Jeśli nadal utrzyma się taki postęp, to Canon będzie miał problemy ze sprzedażą nowych modeli, na których nie da się uruchomić ML.
W aktualnym stanie 50D zdecydowanie nadaje się do filmowania i brakuje już tylko możliwości odtwarzania filmów w puszce (oczywiście, jeśli ktoś zaakceptuje wyłącznie zewnętrzne rejestratory dźwięku).
Witam
Owszem jest coraz lepie. Jest manualna kontrola ekspozycji, MENU bardziej funkcjonalne.
Jednak u mnie jest problem z najnowsza wersja jaką udostępnił ectaVgen
http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=6161.1020
(plik autoexec.bin) - mam migotanie zarówno na LCD, jak i takie samo na zapisanym pliku filmowym. Mam też problemy z wyjściem z MENU. Bywa że tracę kontrolę nad 50D.
Jednak w ostatniej wersji dokonano wiele zmian. I trochę trzeba poczekać na poprawienie błędów.
Plusem dla CANON'a jest to że dla osób których interesuje filmowanie jego puszki stały się bardziej atrakcyjne.
Pozdrawiam
tezmarek: sprawdzałem w 3 puszkach 50D i migotania nie miałem w 2 w 1 było. Ciekawe czym to jest spowodowane.
Bardzo dziękuje za wyjaśnienie mojego dylematu.
Pytałem tylko dlatego, że mam 40D, a nie mam jeszcze 50D ,ani instrukcji do niego,
i zastanawiałem się nad zasadnością przesiadki w moich konkretnych warunkach, ponieważ cena obudowy podwodnej przekracza kilkukrotnie wartość puszki.
Gdyby mili koledzy mieli np. jakieś konkretne pytania odnośnie foto podwodnej lub nurkowania - to zapraszam -
z przyjemnością podeślę odpowiednie linki.
U mnie migotanie pojawia się, gdy przy włączonym LV wciskam przycisk stylów. W innych przypadkach wszystko chodzi normalnie.
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
No to mam problem. Szkło 50 1.8 na Ml daje minimalna przesłonę równa 2.0 czym to jest spowodowane?