Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Stabilizatory obrazu

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Canon nie pali się do stabilizacji puszki bo to strzał do własnej bramki. Kto by wówczas kupował drogie "L" z IS ?
    Zawsze pozostaną Canonowi "L" bez IS, też drogie ale warto swojej ceny.
    Ze stabilizacją bym tak nie przesadzał, jest to przydatna funkcja ale ma też swoje ograniczenia techniczne. Co do stabilizacji matrycy nie wypowiadam się bo nie miałem okazji tego sprawdzać. Pozostaję zwolennikiem dobrego statywu.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Miasto
    Zabrze

Domyślnie

Witam szanowne forum.
    Muszę powiedzieć że prawie rok używałem Minolty7D. Ma system antyshake. I co muszę powiedzieć ? jest b. dobry pozwala na dość dużą tolerancję - tym bardziej że aparat informuje Cię jak bardzo "lata" Ci ręka i czy warto naciskać spuścik czy wziąć głębszy oddech lub lampkę koniaku . Moim zdaniem AS to dobry system , niezależnie od tego co myślę o pozostałych jego elementach. Pozwalał mi na dobrą jakość zdjęcia przy czasie nawet przy 1/20 s.
    Co do obiektywów z ISem Canona to za dużo nie miałem doczynienia, ale za około miesiąc poztaram sie opisać moje doświadczenia z 500/4 we wspolpracy z 5D - właśnie testuję ten zestaw. Liczę że is pozwoli na odrobinę swobody w "fotosnajperce" ....:rolleyes:

LECHO
    LECHO

obey
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LESKOS
    Witam szanowne forum.
    Muszę powiedzieć że prawie rok używałem Minolty7D. Ma system antyshake. I co muszę powiedzieć ? jest b. dobry pozwala na dość dużą tolerancję - tym bardziej że aparat informuje Cię jak bardzo "lata" Ci ręka i czy warto naciskać spuścik czy wziąć głębszy oddech lub lampkę koniaku . Moim zdaniem AS to dobry system , niezależnie od tego co myślę o pozostałych jego elementach. Pozwalał mi na dobrą jakość zdjęcia przy czasie nawet przy 1/20 s.
    Co do obiektywów z ISem Canona to za dużo nie miałem doczynienia, ale za około miesiąc poztaram sie opisać moje doświadczenia z 500/4 we wspolpracy z 5D - właśnie testuję ten zestaw. Liczę że is pozwoli na odrobinę swobody w "fotosnajperce"
    Prwdopodobnie przejdę tę samą drogę co Ty, własnie ze wzgledu na 500/4. Dlatego Twoje spostrzeżenia i porównania z Minoltą byłyby dla mnie bardzo wartościowe.
    Dziwi mnie tylko dlaczego do fotosnajperki wybierasz 5D?!?!?!?

Uprawnienia umieszczania postów