Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: odyskanie zdjęć Canon 500 D

Coś już napisał

Domyślnie

Troszkę odkopię temat. Ja nakombinowałam niechcący z formatem karty na 30d. Wiem, że typ aparatu nie ma znaczenia podaję tylko dla formalności.

Opis sytuacji:
    1. Użycie formatowania karty w menu aparatu - niechcący
    2. Brak zdjęć - konsekwencja
    3. Wykonałam później 3 zdjęcia i je usunęłam - właśnie nie wiem czy tutaj nie popełniłam błędu :/

Reasumując czy tym programem co podał Janek1977 lub jakimś innym w tym wypadku odzyskam dane czy marna szansa? Wiem, że rostrząsane było pewnie wiele razy, ale wolę dopytać, żenim moje 600 fotek zniknie raz na zawsze tylko dlatego, że nie spytałam.
    Ostatnio edytowane przez natali12 ; 24-10-2011 o 15:38
    pozdrawiam
    natali
    canon 30d+ Tamron 17-50 2.8 + kit + spro chęci...

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natali12 Zobacz posta
    Troszkę odkopię temat. Ja nakombinowałam niechcący z formatem karty na 30d. Wiem, że typ aparatu nie ma znaczenia podaję tylko dla formalności.

Opis sytuacji:
    1. Użycie formatowania karty w menu aparatu - niechcący
    2. Brak zdjęć - konsekwencja
    3. Wykonałam później 3 zdjęcia i je usunęłam - właśnie nie wiem czy tutaj nie popełniłam błędu :/

Reasumując czy tym programem co podał Janek1977 lub jakimś innym w tym wypadku odzyskam dane czy marna szansa? Wiem, że rostrząsane było pewnie wiele razy, ale wolę dopytać, żenim moje 600 fotek zniknie raz na zawsze tylko dlatego, że nie spytałam.
    Nie powinno być problemu z odzyskaniem z wyjątkiem tych, które zostały nadpisane nowymi fotkami.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał

Domyślnie

Rozumiem. Te nadpisane to pewnie na sucho nie da się określić, które to będą? No bo pewnie nie będą to pierwsze trzy z pośród tych starych
    Przy złych wiatrach może to byc kilka zdjęć, czy faktycznie jeżeli rozmiar jest identyczny tych fotek to poza trzema nadpisanymi podzyskam wszystko?

Kolaj dzięki za odpowiedź.
    pozdrawiam
    natali

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rozumiem. Te nadpisane to pewnie na sucho nie da się określić, które to będą? No bo pewnie nie będą to pierwsze trzy z pośród tych starych
    Przy złych wiatrach może to byc kilka zdjęć, czy faktycznie jeżeli rozmiar jest identyczny tych fotek to poza trzema nadpisanymi podzyskam wszystko?
    Zamiast tracić czas na gdybanie, po prostu spróbuj.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Zamiast tracić czas na gdybanie, po prostu spróbuj.
    Spróbowałam i niestety PhotoRec nie potrafi u mnie nic wyszukać i zapisać. Tworzy loga ale twierdzi, że nie widzi dysku. Dziwne ponieważ po odpaleniu programu widzi dysk, gdyż go wskazuję.
    Natomiast posłużyłam się DriveRescue i po 7 minutach mielenia 4GB karty prawie 600 a więc o ile dobrze pamiętam wszystkie udało się odzyskać.

link do programu:
    http://lomsel.com.pl/index.php?actio...ype=T&progid=8

Z tym, że jest mały problem odzyskane pliki są częściowo uszkodzone. Wszystkie są albo od góry albo od dołu obcięte (szare pole) w różnym stopniu. Jedne mniej inne więcej.

ps. Zapomniałam.
    TestDisk oraz DriveRescue znajdują te trzy pliki które pstryknęłam po formacie :/ I te zdjęcia są ok.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Spróbowałam i niestety PhotoRec nie potrafi u mnie nic wyszukać i zapisać. Tworzy loga ale twierdzi, że nie widzi dysku. Dziwne ponieważ po odpaleniu programu widzi dysk, gdyż go wskazuję.
    Natomiast posłużyłam się DriveRescue i po 7 minutach mielenia 4GB karty prawie 600 a więc o ile dobrze pamiętam wszystkie udało się odzyskać.

link do programu:
    http://lomsel.com.pl/index.php?actio...ype=T&progid=8

Z tym, że jest mały problem odzyskane pliki są częściowo uszkodzone. Wszystkie są albo od góry albo od dołu obcięte (szare pole) w różnym stopniu. Jedne mniej inne więcej.

ps. Zapomniałam.
    TestDisk oraz DriveRescue znajdują te trzy pliki które pstryknęłam po formacie :/ I te zdjęcia są ok.
    Digital Image Recovery v 1.47 miód na moje skołatane serce
    Ostatnio edytowane przez natali12 ; 24-10-2011 o 18:21 Powód: Automerged Doublepost
    pozdrawiam
    natali

Uzależniony

Domyślnie

PhotoRec działa dobrze ale trzeba określić odzyskiwany typ pliku. Dla Canona .CR2 lub jpg

Coś już napisał

Domyślnie

Sprawdziłam raz jeszcze. Oczywiście warto czasami przejrzeć opcje, zwłaszcza w programie którego się nie zna. Wybranie formatu pliku załatwiło sprawę. Dzięki wielkie. Teraz już wiem, że format to nie tragedia. Najważniejsze, żeby nie panikować. Dzięki za pomoc.
    pozdrawiam
    natali

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów