Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Mam 15 tyś zł. Na co przeznaczyć?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Właśnie, czyli papierowa GO odpada. Bo co to za pamiątka jak ciocia na drugim planie jest już całkiem nieostra a w ogóle to nie widać gdzie był ślub bo tła na fotach są całkowicie rozmyte :-)
    Papierowa głębia, odpowiednio użyta, potrafi oczywiście zapewnić fajny i ciekawy efekt na zdjęciu. Ale na końcu dnia, kiedy cała rodzina siądzie do oglądania zdjęć, z dużym prawdopodobieństwem trafi się osoba, która stwierdzi, że jakiś wujek czy kuzyn jest niewyraźny na fotografii. Warto mieć to w pamięci robiąc zdjęcia.

Zresztą - to moja kolejna obserwacja - obiektywy bardzo jasne lub tak specyficzne jak TS-E potrafią dać naprawdę znakomity obrazek jeśli zostaną odpowiednio użyte. Kłopot polega w nadużywaniu. Mi osobiście zbiera się na pawia jak widzę na siłę wciśnięte złamanie głębi ostrości mechanicznym lub cyfrowym efektem pokłonu albo przy zdjęciach zrobionych na f/1,4 z aparatem obróconym o 45 stopni (bo zdjęcie bardziej dynamiczne). Może to tylko ja, ale naprawdę mam wrażenie, że takie bajery nie są potrzebne (co nie oznacza, że jestem przeciwny ich *rozsądnemu* użyciu) do zrobienia udanych zdjęć rodzinnych, do których chętnie będzie się wracać za 20-30 lat.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    W tym ustępie masz kupę racji

PS. Też jestem zdania że jeśli "nie chcesz pomóc zadającemu pytanie to lepiej się nie odzywaj". Dla mnie czy Ciebie jest to tysięczny post o tym samym, ale dla kolegi Kowalskiego jest to jedyna indywidualna sprawa i prosi o poradę. Ostatecznie można odesłać zainteresowanego do odpowiedniego wątku i tyle.
    Na nerwy i wrażenie, że coś trzeba (właśnie - dlaczego trzeba? :-) ) robić po raz tysięczny to dobry jest relaks, spacer, rower czy coś podobnego, a nie pisanie na forum. Tak moim skromnym.
    Ostatnio edytowane przez strideer ; 20-09-2011 o 12:51 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów