Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Mam 15 tyś zł. Na co przeznaczyć?

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pwicher Zobacz posta
    Chciałbym zasięgnąć Waszej opinii, jako profesjonalistów, w dziedzinie sprzętu na temat takiego zadania. Mam 15 tyś zł brutto na sprzęt, z którego chciałbym korzystać podczas wykonywania zdjęć na weselach, ślubach, uroczystościach. Chciałbym poznać Wasze opinie i propozycje jaki sprzęt powinienem zakupić. Dodam, że chciałbym posiadać również 2 x lampy błyskowe + statywy + parasolki + wyzwalacze radiowe. Ja myślałem o takim zestawie:
    C 5D
    C 40D
    2 x grip
    S 70-300 2,8
    C 17-40 4,0
    2 x lampa
    wyzwalacze, statywy, parasolki i inne potrzebne akcesoria

Co Wy na to?
    Lepiej zrobisz wydając tą kasę na coś innego niż sprzęt fotograficzny skoro nie wiesz czego będziesz używał, lub czym chciałbyś robić zlecenia ślubne. Po tym co napisałeś widać że kompletnie brak Ci jakiejkolwiek wiedzy w temacie realiów robienia reportaży w domach, kościołach i salach weselnych.

Może zamiast na sprzęt fotograficzny kup sobie jakieś książki z tego zakresu fotografii, zapisz się na dobre warsztaty, dzięki którym rozjaśnisz sobie nieco obraz sytuacji związanej ze zdjęciami ślubnymi itd. itp.

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Dlaczego? Z wtórnego rynku to jest jakieś 8 tysięcy - połowa kwoty jaką dysponuje pytający.
    Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    A za drugą połowe kupić drugie 5D i 85/1,8

A za co kupi komputer i oprogramowanie do obróbki? Przecież mając dotacje pwicher ma założoną działalność i musi na nią nabyć licencje... a oprogramowanie nie jest tanie Poza tym powinien mieć tez środki na zrobienie sobie strony promującej swój dorobek w dziedzinie fotografii no i co jest bardzo ważne wykupić usługi związane z promowaniem swojej osoby w internecie i poza nim
    Ostatnio edytowane przez xsardas ; 20-09-2011 o 10:10

Uprawnienia umieszczania postów