Ja tutaj nie mogę zgodzić się z przedmówcą. na początku też miałem takie rozterki - kupic star 5d czy moze nowe 7d i jakiegos zooma typu tamron. Oczywiście jak miałem zapytać kogoś z forum to dostawałem epilepsji - wiedziałem ze zaraz zostanę zjechany, zaraz ktoś mi napisze człowieku nie wiesz czego chcesz io takie tam. Może poprostu człowiekowi trzeba wytłumaczyć aby zobaczył w czym jest sens i logika. Ja na poczatku kupiłem nowe 7d i 17-40, po kilku jednak zabawach próbach(bo to najlepsza praktyka) doszedłem do wniosku ze to jest lipa i poszedłem w stałki. najpier 85 1.8 a pozniej nieostra 50 1.4( jakos daje radę)/ To co jednak stało się ostatnio to całkowity zwrót akcji kupiłem 5d mark II i tu zaczęła się nowa era w mojej fotografii. Szkła które na cropie były fajne prz FF dostały skrzydeł a 7d leży w torbie i sam nie wiem po co ją trzymam chyba dla falcona. Chłopie chcesz acząć bawić się w fotografie(nie jest to łatwy kawałek chleba) nie słuchaj innych tylko poszukaj kolegi forumowicza idź i pobaw się 5d choćby starą - zobaczysz co to znaczy. Wiem wiem pomyślisz za stara zjechana 5d mam tyle dać co za nowego 7d ale powiem ci warto kupic stare 5d - no chyba ze bedziesz robił sport to wtedy zaczyna się inna polityka. Ja polecam z czystym sercem i po podobnych dewagacjach co ty - tylko i wyłącznie FF to inny świat. Pozdrawiam