Ostatnio edytowane przez pwicher ; 19-09-2011 o 12:26
IMHO kadry ciekawe (aczkolwiek na 11 szkoda obciętej sukienki), obróbka nietuzinkowa, ale no właśnie ale, mi się np. nie podoba, gdyż IMHO kolory mało radosne i nie odzwierciedlają atmosfery,
ale to tylko moja luźna opinia amatora![]()
zaraz pewnie posypią się opinie że zbyt ciasne kadry a mi się one właśnie podobają ...
Canon EOS 6D | C 50mm 1.4 | S 70-200 2.8 | to na początek ...
Kadry naprawdę dobre, obróbka oryginalna ( rzecz gustu czy się podoba, mam nadzieję że młodym tak ), jedyne co mnie drażni to za dużo winiety. No i może ciutkę za ciemne zdjęcia ( ale może to być wina mojego monitora ). Pozdrawiam
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
Witaj
Kadry bardzo dobre. Nie podoba mi się obróbka kolorystyczna. Każde zdjęcie jest w innej tonacji. Zrobiłbym wszystko B&W lub w kolorach naturalnych.
Pozdrawiam
Mirek
4, 6 i 12 bardzo udane kadry ale obróbka na wszystkich zaprezentowanych zdjęciach koszmarna (poza BW) ten cross jest jakimś środkiem wyrazu czy po prostu "a tak pomasakruję sobie zdjęcia". o ile do 9 to mi jeszcze pasuje to np. 3 jest masakryczna.
Wszystkiego trzeba używać z umiarem. Polecam też maski i selektywną obróbkę żeby skóra na każdym zdjęciu nie wygląda inaczej - od trupiej zgnilizny (6) poprzez jakieś wyprane buraki (3) , naturalne tony (8) aż po zaawansowana żółtaczkę (2).
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Wszystko jako tako bedzie tylko czemu takie wąskie kadry i zwróć uwage na zdjęciu nr.3 zobacz na ręke - jak u umrzyka.
Klaustrofobii dostałem ...
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II