Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
Ani R8 Jak już w temacie Leicy jesteśmy
Ale ja A5 planuje kupić, a nie R8 ;-)

No, a teraz odkryję temat tabu, jako prawdziwy snob Leicowy.

CO MNIE WKURZA W LEICA (a o czym nie można mówić):

- wkurza mnie to, ze thump-up kosztuje dużo i jest cholernie poręczny. chciałbym, żeby nie był poręczny, bo zajmuje mało miejsca, a lubie jak moj aparat zajmuje jeszcze mniej miejsca:

- wkurza mnie to, ze mam wadę wzroku i musiałem dokupić soczewkę korygującą (która znowu kosztuje za dużo). tzn. w soczewce wkurza mnie to, ze powieksza moj aparat o jakiś 1mm na powierzchu 1cm.

- wkurza mnie to, ze nie moge znalezc dobrej tasmy czarnej zeby zakleic czerwoną kropkę, a każda pod wplywem słońca i mocnego eksploatowania zaczyna odpadać !!

- wkurza mnie to, ze oryginalny pasek ma na odcinku szyjnym taką gumę, mogłaby być wygodniejsza, a najlepiej zeby dawali do wyboru różne paski, np. artisan

- wkurza mnie wielkość i ciężar szkieł!! są za cięzkie! jak biore samo body do ręki to ma idealną wagę, szkła nie powinny być cięższe niz 150-200g, a niestety zdarzają się takie i po 350g Wielkość też mnie wkurza, bo 50/1.0 nie zmieścił mi się do kieszeni spodni ostatnio.
Na szczęście w Leica o tym wiedzą, i nawet CEO się wypowiedział w tej sprawie:
Cytat Zamieszczone przez Alfred Schopf
"We already have the best compact camera system here, with the M9. Now, we have to look at the size of the lenses. Do we like having a Coca-Cola can in front of a small camera body. The combination between the camera body and the lens has to fit."

I to są rzeczy, które mnie wkurzają, a o których się nie mówi głośno!
Tak więc co tam Canonowe problemy, problemy z AF puszek, selekcją szkieł czy wielkością jedynek i elek. Jak ja muszę się z takimi problemami borykać każdego dnia!

Jak tu żyć Premierze?

Pozdrawiam,
Snob Bartek z przemrużeniem ocznym ;-)