Nie, wtedy Leica była by jeszcze bardziej niszowa niż jest teraz![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Leica od zawsze była na górze. Może ona już tak ma? Po prostu lubi być na górze![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
A Hermes szczytuje!
http://www.ekonomia24.pl/artykul/706...owe-marki.html
Przy okazji piszą tam, że to kryzys wpłynął na wzrost popularności rozmaitych bibelotów:
Zamieszczone przez Rzepa
EOS - conditio sine Kwanon...
Właściwie to może i fajnie by było mieć dalmierz za 4999. :P Pytanie czy dalmierze są niepopularne, ze względu na to, że są dalmierzami, czy dlatego, że robi je jedna firma która życzy sobie bajońskie sumy.W konstrukcji taka Leica M9 jest chyba prostsza niż Canon 5D Mk III. Do Leicy nic nie mam. Skoro są chętni, to niech sprzedają. Mnie po prostu na taką zabawkę którą bym dwa razy w miesiącu wyniósł na spacer, na razie nie stać. Może kiedyś...
Może Panasonic mógłby dla części z Was wypuścić odpowiednik M9? 15000 zł w RTVEuroAGD, 10x0% i da się żyć.
Może żyją jeszcze inżynierowie radzieccy z KMZ i opracują cyfrową wersję dalmierza Зоркий.
Może coś wymyślą "niezawodni" Chińczycy.![]()
Kojarzy mi się, że jakiś czas temu coś się po internecie kołatało o Zorce, czy innym FEDzie w wersji cyfrowej, ale nie mogę znaleźć i nie pamiętam, czy to jednorazowy produkt był, czy jakaś przymiarka do wdrożenia, czy też jakiś Prima Aprilis...
O! Proszę!
http://www.youtube.com/watch?v=3EJ8ZkKTcLg
Lejkowcy pękną z zazdrości! ;-D
Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 29-05-2012 o 13:34
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Najblizszy wprowadzenia tej koncepcji byl Zeiss. Mieli plany na cyfrowy dalmierz z FF ale w tamtych czasach ciezko było o matryce FF i chyba zrezygnowali ale nic nie wiadomo. ZMa wypuścili nie tak dawno i jest od M7 znaaaacznie tańszy.
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk