Pokaż wyniki od 1 do 10 z 412

Wątek: Leica M ... ? takie tam przemyślenia

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Pokaż mi choć jedną światowej klasy agencje fotografii reportażowej/dokumentalnej która miksuje kolor i BW w jednym reportażu.
    National Geographic, wydanie grudniowe 1953: "Aviation Looks Ahead on Its 50th Birthday" - cz-b zdjęcia pokazują "jak było", kolorowe - "jak jest".

♬♪ ♬♪You had it coming, you only had yourself to blame!♬♪♬♪
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    National Geographic, wydanie grudniowe 1953: "Aviation Looks Ahead on Its 50th Birthday" - cz-b zdjęcia pokazują "jak było", kolorowe - "jak jest".
    Piękny żat, szczere gratulacje

Cytat Zamieszczone przez mc_iek
    Do dzisiaj NG nierzadko zamieszcza zarówno kolorowe, jak i czarno/białe zdjęcia z reportaży pokazujących ten sam temat.
    Od kiedy Gil Grosvenor zwolnił Billa Garretta nie uważam, aby NG miało monopol na prawdę. Wręcz przeciwnie.

Poza tym, chętnie zobaczę pełen reportaż (w znaczeniu dokumentu, a nie krajobrazów/podróży) w NG gdzie zdjęcia są ustawione w odpowiedniej kolejności, aby nazwać to pełnym reportażem i część z nich jest BW a część kolorowa.

Cytat Zamieszczone przez mc_iek
    Jak to mówią w mojej branży, wykorzystywanie najmodniejszych tendencji prowadzi do powstania kompletnie niemodnego efektu finalnego...
    Oczywiście, na tym polega sztuka, żeby wyłamywać się ze wzorców. Można napisać też książkę z błędami ortograficznymi i też sobie to tłumaczyć sztuką. Tylko później nie pytaj się mnie dlaczego "do NG i tak mnie nie wezmą"...

Bezsensu ta dyskusja.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...
    Bezsensu ta dyskusja.
    To dlaczego ją ciągniesz?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Piękny żart, szczere gratulacje
    I mamy klasyczną fazę zaprzeczenia - czyli w sumie w normie, ale prawdę powiedziawszy, jestem rozczarowany...

PS I
    Wszystkie archiwalne egzemplarze NG można (było kiedyś) kupić zgromadzone na dysku HDD, a oryginalne papierowe zeszyty, nawet z lat wcześniejszych niż 1953, są do kupienia za $1-$5 w bookstorach.

PS II
    We wspomnianym zeszycie na jednej ze stron jest reklama Lejki, modeli If, IIf, IIIf - w cenie od $143...

PS III
    Dołączam do Dinderiego
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 14-05-2012 o 22:02
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uprawnienia umieszczania postów