Strona 40 z 42 PierwszyPierwszy ... 303839404142 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 412

Wątek: Leica M ... ? takie tam przemyślenia

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Tak samo jak najbardziej normalne są pewne restrykcje (ilość sztuk per osoba, możliwość odsprzedaży itd.) w przypadku artykułów kolekcjonerskich. Stąd nie rozumiem całego podniecania się Hermesem i cyrografem. To normalne, niezależnie od dziedziny kolekcjonerskiej.

Jedyne co to D800 może dziwić - tu przyznaję.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    ...Stąd nie rozumiem całego podniecania się Hermesem i cyrografem. To normalne, niezależnie od dziedziny kolekcjonerskiej...
    Podnieta to za mocne słowo. Powiedzmy że wszystkie wersje kolekcjonerskie, limited edition itp. straciły na znaczeniu w przeciągu ostatnich lat.

Ten hermes to dla kogo w końcu jest i ile sztuk tego wypuścili?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hermes jest dla bogaczy:P Sa dwie wersje aparat z 1 obiektywem za 90 tys zl i zestaw z 3ema obiektywami za 180tys. A no i torba (to akurat ladna czesc zestawu ) Pisza na leica store ,ze 100 sztuk ale nie wiem dokladnie, czy chodzi o zestaw z 3ema obiektywami.

A wracajac do tematu zapisu to musze przyznac,ze w pierwszym momencie stwierdzilem,ze to glupota jednak po przemysleniu stwierdzam,ze Leica to mistrzostwo jednak. Przeciez to genialne i daromowe zagranie marketingowe.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Podnieta to za mocne słowo.
    Czytając o szczaniu na Hermesa, mam wrażenie że podnieta to słowo całkiem na miejscu.

Powiedzmy że wszystkie wersje kolekcjonerskie, limited edition itp. straciły na znaczeniu w przeciągu ostatnich lat.
    Możesz rozwinąć? Bo albo nie złapałem do czego się od nosisz, albo po prostu nie rozumiem

Ten hermes to dla kogo w końcu jest i ile sztuk tego wypuścili?
    Myślę, że dla kolekcjonerów. Tak więc pisanie o jego walorach cenowych na forum fotograficznym to trochę ogólnie offtopic, bo nie sądze aby targetem tego sprzętu byli fotografowie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Stąd nie rozumiem całego podniecania się Hermesem i cyrografem. To normalne, niezależnie od dziedziny kolekcjonerskiej.
    Podnieta to za mocne słowo.
    Zdecydowanie za mocne - zwyczajne zdziwienie wystarczy.
    Limitowanie (reglamentacja się kiedyś mówiło) sprzedaży monet, czy znaczków, to też mi socjalizmem (czyli każdemu wg potrzeb) pachnie.

Rozumiem, że Marcin Kydryński (www.6x7art.com/Artysci/Kydrynski/) nie jest dla Lejki kimś znaczącym, ale czy nie ograniczają w ten sposób rynku od góry (nie wyobrażam sobie, żeby jakikolwiek król, książę, diuk, markiz, czy hrabia zgodził się na taką utratę suwerenności)?

PS
    "Only 300 pieces will be produced worldwide. "
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Czy mogę prosić kolegów bywających na wystawach w Leica Store częściej (albo dłużej z racji wystawiania a nie ogladania) niż ja o wyjasnienie, czy zdjęcia publikowane na fejsbukowym profilu sklepu są wykonywane aparatem Leica?
    O to np.: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...39471932_n.jpg
    No popatrz , to przypadek ze zdjecie z moja osoba wstawiles?
    A robione bylo jakas malpka leikowska

Nie widzialem dokladnie
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    No popatrz , to przypadek ze zdjecie z moja osoba wstawiles?
    Oczywiście

Mnie to trochę dziwi, że na fejsbuka sklep Lejki wrzuca zdjęcia takiej jakości. To "Twoje" jeszcze nie jest najgorsze, ale jest tam bardzo dużo zdjęć, bardzo słabych technicznie (merytorykę zostawiam). Biorąc pod uwagę sposób budowania marki firmy, to prezentowanie tak słabych technicznie zdjęć, na oficjalnym profilu jest chyba nieporozumieniem.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Co mnie pamięć nie myli wypuścili tego 100szt. Ten cyrograf jest ważny. Pamiętam jak pojawił się kiedyś nowy model jakiegoś samochodu i konkurencja zmieściła w prasie ogłoszenie, że sprzedam nowy model taki to a taki za pół ceny. To pewnie dlatego.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...
    Możesz rozwinąć? Bo albo nie złapałem do czego się od nosisz, albo po prostu nie rozumiem ...
    Popatrz! A wydawało mi się to takie oczywiste :-) Aby wejść w posiadanie jakiejkolwiek rzeczy z serii limited edition trzeba było być członkiem "czegoś" (fan clubu, stowarzyszenia, etc. etc.) i tylko dla 'nielicznych wybrańców' były szykowane różne gadżety z okazji efemerydy. A teraz?

Dla mnie osobiście era limited edition skończyła się w 1991 roku wraz z wejściem do ogólnej sprzedaży albumu "Entreat", i chociaż z Leicą ma to niewiele wspólnego to sens pozostał ten sam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Słuchasz Cure? Na płycie EL **** na singlu stało limited edition miljion. I to takie tam limited. Prawdziwa gratka to jest jak jest jedno i najlepiej jak jest coś w tym jednym zrypane. Wtedy jest to rarytas. Obserwuję pewne rynki kolekcjonerskie i analog Kazika „Spalam się” poszedł na aukcji za ponad 1200zł. Nie sądzę aby kolekcjonerskie Leica po 20 latach zyskały 20 razy większą wartość.

Strona 40 z 42 PierwszyPierwszy ... 303839404142 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów