Nie ma nie ma. Ale pamiętam że konfiguracja AF w 1dynkach, albo miliard opcji w Fuji X100 był kłopotliwy i przeszkadzał w pracy. W Canonie mi nie przeszkadza LV - używam, albo nie. Ale jeżeli Leica M ma być klasyczna itd itd. to uważam, że nie musi kopiować każdego ficzera z innych systemów, a LV trochę w Leica wydaje się zbędny (no przy ostrzeniu na 90mm może być LV pomocne ;D)
To nie chodzi konkretnie o LV tylko o minimalizacje funkcji i dodatków, które są zbyteczne. I tak, uważam że w tym aparacie less means more.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Ja lubię jedynki właśnie za to że pozwalają błyskawicznie zmieniać się w najprostszy aparat świata,lub aparat o jakiejkolwiek dowolnej konfiguracji.Nie ma nie ma. Ale pamiętam że konfiguracja AF w 1dynkach, albo miliard opcji w Fuji X100 był kłopotliwy i przeszkadzał w pracy.
Inną sprawą jest przygotowanie i konfiguracja własnych ustawień.Ale tego nie robimy w czasie sesji przecież.
Leica M to nowa cyfrowa droga analogowego dalmierzowca.Nikt zapewne nie wie co będzie na jej końcu.Daleko do kompletnego produktu.Obawiam się [mimo sympatii dla tego aparatu] że nie w tą co trzeba zmierza stronę.
Miniaturyzacja,cyfryzacja zapewne niedługo wepchnie cały aparat do dużego jasnego szkła ukształtowanego ergonomicznie.
Tradycja body które kształtem musiało objąć rolki filmu kiedyś zostanie przełamana.
Rozwój inteligentnych obiektywów komunikujących się z body jest faktem który najwięcej w ostatnim trzydziestuleciu zmienił w technice fotografii.
Pożyjemy ,zobaczymy.![]()
mnie LV nie huha. moze byc, moze go nei byc. nie bede uzywal i raczej nie widze pomyslu na jego uzycie w takim aparacie poza ew. ostrzeniem szklem typu 90mm.
ale jak np. dojdzie dodatkowy przycisk do lv to bym sie juz wkurzyl
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No właśnie strasznie nie lubiałem faktu, że trzeba wziąć instrukcje raz na miesiąc i przypomnieć sobie do czego były które CF. Tzn. ja nie mówię, że to źle - te aparaty są świetne do swoich zastosowań.
Hmmm tzn. w jaką stronę?
CEO Leica powiedział, że aktualne obiektywy są za duże i chce w przyszłości je jeszcze pomniejszyć.
Może tak - może nie. Szczerze mówiąc raczej wątpie, aby Leica miała się przełamywać w tej kwestii.
Ostatnio edytowane przez allxages ; 03-06-2012 o 16:12 Powód: Automerged Doublepost
No to raczej pojdzie w tym samym modelu. Zapewne jeżeli w ogóle ma się pojawić (a o ile pamietam to CEO cos mowil ze ma) to bedzie to najblizszy model.
Do streeta faktycznie LV chyba ma niewielki sens. Choc sa i tacy co foca w studia M9.
Jednakze dodanie do LV peekingu mogloby zrobic z tej funkcji uzytek, do tego podglad 100% ze szkiel takich jak 75, 90...to juz wyglada niezle. A za jakis czas CEO Lejki oglosi pierwsz przelomowy obiektyw 200mm do dalmierzy;] do uzytku tylko z LV :P I ograniczenia dalmierza znikaja...do tego jeszcze bujany ekranik...;]
Ach jest jedna rzecz, ktora moze zawazyc na pojawieniu sie LV. Otwarcie systemu na dowolne szkla spoza stajni Leica i CV....
Ostatnio edytowane przez Tornvald ; 03-06-2012 o 16:29