Pokaż wyniki od 1 do 10 z 412

Wątek: Leica M ... ? takie tam przemyślenia

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    Nie...to nie moze byc sama "barwiona" matryca, to widac po zdjęciach. Takze na pewno nie uzyskuja BW softwarowo.
    Filtr Bayera zwykle uzyskuje sie przez barwienie matrycy. Dlatego nie mozna go poprostu zdjac tak jak filtra IR. Brak barwienia pewnie powoduje wieksza czulosc. Wychodzi na to,ze matryca MM jest prostsza w produkcji
    Na to wychodzi - to jest trochę uproszczenie pisanie, że to filtr - przy czym warto zdawać sobie zdawać sprawę z rozmiarów tego o czym mowa - to tysięczne części milimetra.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na to wychodzi - to jest trochę uproszczenie pisanie, że to filtr - przy czym warto zdawać sobie zdawać sprawę z rozmiarów tego o czym mowa - to tysięczne części milimetra.
    Tylko przy założeniu, że ktoś ogranicza definicję "filtr" do przeźroczystej szybki/folii pokrytej "absorbentem".

To nie jest żadne uproszczenie.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Tylko przy założeniu, że ktoś ogranicza definicję "filtr" do przeźroczystej szybki/folii pokrytej "absorbentem".

To nie jest żadne uproszczenie.
    Dziękuję mistrzu, że zwróciłeś mą uwagę tępaka - teraz już będę wiedział co to jest filtr :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dziękuję mistrzu, że zwróciłeś mą uwagę tępaka - teraz już będę wiedział co to jest filtr :cool:.
    Nie wiem jak to rozumieć. Zwykle uzywam takich sformułowań, kiedy chce być zgryźliwy i cyniczny. Jeśli to w ten deseń napisałeś, to moge Cię traktowac jak tępaka. Nie ma sprawy.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów