Pokaż wyniki od 1 do 10 z 412

Wątek: Leica M ... ? takie tam przemyślenia

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    A niby czemu odbierac bogatym prawo do mania wyboru? Zobaczcie, szary tłum pracujący miast i wsi jaki ma wybór D3,D3x, D3s, D4, d800, 5dmkIII, Ds1,D1,Dx i co tam jeszcze jest. oczy az sie rozbiegają a gęba cieszy od tych możliwości..

a bogaty ?no jaki on ma wybór,
    kilka limitowanych wersji Leica, pare szkiełek do tego i tyle. no czasem jakies pozłacane body Pentaxa czy Hasella czy limitowana seria w drewnianej szkatułce , ale to już trochę taniością zalatuje. dla nich taka M9mono to jak łyk śweżego powietrza w zatęchłej piwnicy. Nie odbierajcie im tych kilku ostatnich zabawek.

zresztą podobnie jest z autami tu przytaczanymi. Szaraczki mają za 20k euro wybór że hoho. tylko brac i prrzebierac. ale już za 2 mln euro jaki jestwybór? raptem kilka aut i na tym wybór sie kończy.a i to trzeba czasem czekac rok, połtora na odbiór. Bogaci naprawde nie mają lekko

A ja myślę że ten produkt jest naprawdę bardzo fajny czarno-białe fotki dla mnie super sprawa, jak bym miał możliwości finansowe odłożenia na ten aparat w ciągu 1,5 roku to czemu nie .Nie każdy jest profi fotografem jeden zbiera na obiektyw za 15tys drugi na 5D mkIII a kolejny na Leice M .

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz5DmkI Zobacz posta
    A ja myślę że ten produkt jest naprawdę bardzo fajny czarno-białe fotki dla mnie super sprawa, jak bym miał możliwości finansowe odłożenia na ten aparat w ciągu 1,5 roku to czemu nie .Nie każdy jest profi fotografem jeden zbiera na obiektyw za 15tys drugi na 5D mkIII a kolejny na Leice M .
    Na zwykłą M-kę - tak, na domyślnie czarno białą - nie. Dlaczego? Wszystkie cyfrowe programy do obróbki zdjęć czarno-białych, do poprawnego działania, potrzebują kolorów. Każdy film, które emulują miał określoną wrażliwość na jakieś barwy, i głównie tym się odróżniały. Obrazek z M-M jest po prostu nudny, bo poza ilością detalu, wygląda jakby ktoś po prostu otworzył zwykłą fotę z M9 i klepnął w photoshopie "desaturate". Masakra.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Na zwykłą M-kę - tak, na domyślnie czarno białą - nie. Dlaczego? Wszystkie cyfrowe programy do obróbki zdjęć czarno-białych, do poprawnego działania, potrzebują kolorów. Każdy film, które emulują miał określoną wrażliwość na jakieś barwy, i głównie tym się odróżniały. Obrazek z M-M jest po prostu nudny, bo poza ilością detalu, wygląda jakby ktoś po prostu otworzył zwykłą fotę z M9 i klepnął w photoshopie "desaturate". Masakra.

Czarnobiała ostatnio jakby mocniejsza.Mnóstwo czarnego tuszu na biały papier położono aby to wyjaśnić .Kto wie co będzie dalej.
    Program zawsze może powstać.Nie wiem czy już wraz z aparatem nie ma czegoś nowego.Ta matryca jednak kusi.Obiektywy też.
    W moim odczuciu problemem są nasze zarobki [nie cena].Gdyby sięgały ~~
    powiedzmy 5 tys. euro .......pewnie byłoby więcej wątków i czarnobiałych fotek.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

@janmar: chyba nie do końca masz rację. Negatywy cz-b kuszą nie tylko czarnobiałością, a cyfrowe cz-b to nie to samo jednak. Natomiast jeśli chodzi o zarobki to jak najbardziej ~5 tys. ojro może być.

P.S.
    Nie zamierzasz kandydować na prezydenta? Mój głos już masz w kieszeni.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uprawnienia umieszczania postów