Strona 41 z 42 PierwszyPierwszy ... 3139404142 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 412

Wątek: Leica M ... ? takie tam przemyślenia

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Nie sądzę aby kolekcjonerskie Leica po 20 latach zyskały 20 razy większą wartość.
    Pół biedy elektronika, ale czy za 20 lat do któregokolwiek z naszych cyfraków znajdzie się pasujące baterie?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Pół biedy elektronika, ale czy za 20 lat do któregokolwiek z naszych cyfraków znajdzie się pasujące baterie?
    A ta Leica 0 co poszla za jakies miliony to będzie robila fotki? Pasuja do niej w ogóle obecne filmy?;P

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    A ta Leica 0 co poszla za jakies miliony to będzie robila fotki? Pasuja do niej w ogóle obecne filmy?;P

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
    Nie pasują. Wtedy były inne kasety, w które nawijało się po ciemku film kinematograficzny.
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 08-06-2012 o 00:37

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Popatrz! A wydawało mi się to takie oczywiste :-) Aby wejść w posiadanie jakiejkolwiek rzeczy z serii limited edition trzeba było być członkiem "czegoś" (fan clubu, stowarzyszenia, etc. etc.) i tylko dla 'nielicznych wybrańców' były szykowane różne gadżety z okazji efemerydy. A teraz?
    Gadanie. Bardzo często jest to też na zasadzie losowości albo na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Mam kilka płyt winylowych, które mają swoją przebitkę typu właśnie x20 krotności i limitowane są np. do 25 sztuk. Nie trzeba było być w klubie, żeby dostać.

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Dla mnie osobiście era limited edition skończyła się w 1991 roku wraz z wejściem do ogólnej sprzedaży albumu "Entreat", i chociaż z Leicą ma to niewiele wspólnego to sens pozostał ten sam.
    Bo patrzysz na pryzmat limitowanych edycji tylko w interesującym Ciebie polu. Zaczerpnij tematu to zobaczysz, że i przed 91 takie rzeczy były...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Mój znajomy próbował sprzedać Leica, którą Melchior Wańkowicz fotografował pod Monte Cassino, miał to udokumentowane i oferowana cena była na tyle niewielka, że z tego co wiem nie sprzedał.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kilka uwag o M9M (m.in. porównanie z Kodakiem T-Max): http://chromasoft.blogspot.com/2012/...nsitivity.html
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzień dobry.
    Jestem ogromnie ciekawa kultury pracy ww. aparatu, a dokładniej głośności otwieranej migawki. Czy któryś/-aś z kolegów bądź koleżanek ma porównanie z 5Dmk3 w trybie cichym? Bardzo proszę :-)
    dobrze się stało, że źle się stało

Domyślnie

Jaki tam tryb cichy. M9 jest głośne.

Bywalec Awatar filharmoniusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No właśnie, dwa dni temu miałem okazję wykonać kilka zdjęć tym aparatem w sklepie. Dźwięki wydaje całkiem głośne, może nie takie jak lustro, ale myślałem, że będzie bardziej dyskretny. Oczywiście nadal jest to raczej dyskretna praca, kultura działania, o którą pytałaś. Zainteresował mnie jeszcze jeden taki dźwięk po wykonaniu zdjęcia, coś podobnego jak automatyczny przesuw filmu w analogowych aparatach, trwa niecałą sekundę. Co to jest? To imitacja dźwieku przesuwania filmu przez winder? czy może dźwiek naciągania migawki po wyzwoleniu jej?

PS. Moja dziewczyna stwieredziła, że strasznie archaiczny LCD, jak na aparat za 2400zl (nie doczytała sobie jednego zera)

Domyślnie

To jest dźwiek naciągania migawki - chyba
    Możan co prawda ustawić tryb cichy na zasadzie, że to naciąganie jest w momencie jak zwolnimy przycisku spustu, ale nie zmienia to faktu, że go głosności M6 to daleko. No ale tam była płócienna migawka..

Strona 41 z 42 PierwszyPierwszy ... 3139404142 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów