Strona 26 z 42 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 412

Wątek: Leica M ... ? takie tam przemyślenia

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A to prawda. Nigdy tyle razy sam do siebie sie nie cieszyłem podczas fotografowania jak z M9.
    Mam tak samo za każdym razem gdy kupuje coś nowego od Apple .. ale to chyba nasze sumienie wytwarza 'hormony szczescia' aby nie czuc sie winnym wydania wiekszej kasy niz za konkurencje

Leica .. moze kiedys, jak najdzie mnie znow ochota na street'a i bede mial na stanie wszystkie "niezbedne" gadzety Apple'a

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Mam tak samo za każdym razem gdy kupuje coś nowego od Apple .. ale to chyba nasze sumienie wytwarza 'hormony szczescia' aby nie czuc sie winnym wydania wiekszej kasy niz za konkurencje
    Gorzej jak konkurencji po prostu nie ma
    A co do Apple to wszystko co miałem/mam było dla mnie hmmm naturalne. Być moze dlatego ze wiedziałem co dokładnie o oczekuje, ale z iPhone mam dokładne jak z M9 - doskonały i użytkowanie po prostu sprawia przyjemność

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://applefobia.blox.pl/2012/05/Ap...-mu-zycie.html

Mi tam by jednak było wstyd używać rzeczy od Apple. Po prostu obciach być w grupie z takimi debilami, którzy z podłego i przewartościowanego sprzętu robią coś nadprzyrodzonego. A ich design też jakoś mi specjalnie nie pasuje. Są ładniejsze rzeczy.

Na szczęście Leica to jeszcze nie Apple. Jeszcze bardziej przewartościowali sprzęt i przez to nie są tak mainstreamowi.

Coś już napisał

Domyślnie

jellyeater nie popadajmy w skrajności - patrzać w ten sposób to nie powinieneś używać nieczego.
    Leica jest potwornie droga, dorabia trochę teorii, na obiektywy rzeczywiście trzeba teraz czekać pół roku ale co z tego ... trochę jak w reklamie - i can't cook, who cares?..
    Byłem w sklepie, siedziałem z godzine, narobiłem zdjęć, przetestowałem parę obiektywów i już wiem, że też bym się zakochał. Na razie rozmyślam bo musiałbym sprzedać cały obecny sprzęt...
    Piątka, eLki, portfolio w toku.

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tylko Leica to nie Apple i na nia naprawde niewielu stac.
    Na produkty Apple w USA stac wiele osob i chyba jednak nie odbiegaja cena od konkurencji. Czy to iPhone czy iPad. Jakos ja bym az tak bardzo nie porownywal tych dowch firm.
    Natomiast co do uzytkownikow Apple to wiele juz widzialem i nie chcac nikogo urazic to jest masa fanboyi tak nawiedzonych...ach... A co do samego Apple to nic do nich nie mam ale tez nie uwazam,ze ich produkty sa tak genialne...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta

Mi tam by jednak było wstyd używać rzeczy od Apple. Po prostu obciach być w grupie z takimi debilami, którzy z podłego i przewartościowanego sprzętu robią coś nadprzyrodzonego. A ich design też jakoś mi specjalnie nie pasuje. Są ładniejsze rzeczy.
    Cale szczescie mi to bez roznicy co inni sądzą o sprzęcie ktory uzywam - ma odpowiadac mi, a nie mojemu sąsiadowi. Ale jesli Ty zaczynasz odczuwac takie emocje zwiazane z telefonem czy innym urzadzeniem to znaczy ze powinienes zaczac sie martwic o siebie samego, a nie o innych i o to czy komus jest o cos wstyd ..

PS. Podawanie linkow z applefobii jako rzeczowe argumentu w dyskusji to kiepski pomysl .. przemysl to
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 27-05-2012 o 23:29

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jestem tego samego zdania. Używam dość mało popularnego sprzętu przynajmniej na tym Forum. Ale nie afiszuję się z tym nie wpisuję go sobie w stopkę i nie dlatego abym się wstydził ale uważam to za lekki obciach ( szacunek) wpisywanie tego co się posiada. A już na pewno nie udowadniam wyższości posiadanego sprzętu nad sprzętem posiadanym przez innych. A niestety z tego wątku wynika, że bez posiadania Leica coś tam nie można zrobić zdjęcia. Takie trochę udowadnianie wyższości świąt...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta

Mi tam by jednak było wstyd używać rzeczy od Apple. Po prostu obciach być w grupie z takimi debilami
    Nie wiem stary jakie masz kompleksy, ale ani nie koleguję się z nikim z powodu tego, że używa zarówno iPhone'a, jak i tostera Phillipsa. To są produkty, które mają spełniać swoje zadania. Jeżeli Ty patrzysz na pryzmat innych - to już Twój problem. Ja kupuję świadomie to co potrzebuję i mogę ew. powiedzieć później czy jestem z tego zadowolony czy nie. I tak jak mam obecnie Canona 5D2 i jestem z niego bardziej zadowolony niż z poprzedniego Canona 1Ds3, tak wiem czego od niego oczekuję. I to samo jest z produktami innych firm, czy to Leica, czy Apple czy Fiat itd.

Sprzęt w stopce na forum sprzętowym jest dość oczywisty. Dzięki temu wiem, że np. Sergiusz nie ma pojęcia o większości modelach o których próbuje się mądrować i bardziej zaufam opinii Czachy na temat Canona 5D3 czy mario o Leica M9. Na innych forach nie piszę jaki mam sprzęt, ani w opisie zdjęć na stronie nie podaję co było czym zrobione - bo tam to nie ma sensu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie bardzo proszę powstrzymajcie się od aluzji osobistych.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Sprzęt w stopce na forum sprzętowym jest dość oczywisty.
    Nie sposób się w tym nie zgodzić. CB to forum sprzętowe, a nie fotograficzne
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 26 z 42 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów