Wybitni fotografowie kupują Leice dla możliwości... A po co kupują ją amatorzy?![]()
Wybitni fotografowie kupują Leice dla możliwości... A po co kupują ją amatorzy?![]()
To jest raczej film z robienia opakowania do Hermesa, z kilkoma przebitkami ma aparat.
Jak sie takie coś oglada podpisane "Jak się robi Leica M9-P Hermes" to każdy logicznie myślący człowiek bedzie się zastanawiał: "ale gdzie ta Leica". Czyli jednak Leica, to pudełko, bardziej![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
W sumie jak na to paczam to może też bym i chciał. Lepszych zdjęć bym tym nie zrobił. Ale lubię takie ładne, klasyczne produkty.Czyli u mnie by to było biżuteryjne. Ale mnie nie stać na taką biżuterię.
Mogliby przenieść produkcję do Chin, albo Meksyku. :P
A co do filmiku. Pudełko jest w tym najważniejsze chyba.Aczkolwiek ta torba mi się nie podoba. Jest tak oldscholowa, że aż tandetna.
Wiecei gdyby pokazali jak robia sam aparat to film nie bylby taki oldschoolowy a elektronika ze srodka zniszczylaby klimat;P A tak pokazali jak sie prymitywnie robi dodatkiW zasadzie wydaje mi sie,ze na filmiku jest praktycznie wszystko co odroznia Hermesa od zwyklej M9. Mnie osobismie uderzyl sposob malowania oznaczen na obiektywie...palcem;]
A co do torby tak..strasznie mi sie spodobalaTylko mysle,ze znalezienie podobnej to nie taki problem, kiedys widzialem taki styl...hmmmm...Birmingham moze..kurcze..moze ktos podpowie jak sie ta firma nazywa;P
Nie do konca sie zgodze
m9 nie tyle sprawi ze sie robi lepsze zdjecia co daje mozliwosc zrobienia lepszych
Malutka,kanciasta puszka nie deprymuje osob fotografowanych
Sprawia ze latwiej jest zlapac ten decydujacy moment
Jednak klasyczna cyfrowa duza puszka sprawia ze jestesmy odbierani jak profi i naturalnosc przeradza sie w sztucznosc
Gdy biegalem z D3 wiekszosc zdjec bylo pozowanych, widac bylo na nich obecnosc fotografa
Z m9 jest pelna naturalnosc i swoboda
mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl
Panowie! Kiedyś wyjaśnicie mi różnice pomiędzy jambem a trochejem...
Zmyślne szczególnie jest to nawiązanie do narzekań baletnic!
Ale można nabyć... doświadczenie. Co prawda ponoć już jeden z hieroglifów egipskich głosi, że "współczesna młodzież jest leniwa i nie ma szacunku dla starszych", ale może właśnie tego typu aparat - przekazany np. przez dziadka wnukowi czy chrześniakowi - wpłynie na młodego człowieka pozytywnie?
No to Fuji! Ostatnio jakby pękam i zaczynam doceniać małe rozmiary...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A jak jest z ostrzeniem? Czy coś się zmieniło względem na przykład FEDa i można ostrzyć nie tylko "na centralnym"? Bo domyślam się, że wprawny reporter na tym właśnie centralnym radzi sobie lepiej niż np. autofocus w najnowszym Fuji X-Pro 1?
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 13-05-2012 o 11:03 Powód: Automerged Doublepost
EOS - conditio sine Kwanon...
Jestem doskonałym przykładem jak ta teza nie działa. Odziedziczyłem całe wiadro Fedów, Zorek. Mam nawet Zenita 3M z M39 (NIE M42). Czy to oznacza że odziedziczyłem doświadczenie ? Mój pierwszy aparat to Smiena 8 (nie 8M - to diametralnie różne modele). Zdjęcia robię od 35 lat - praktycznie bez przerwy. Zajeździłem migawkę w Zenicie. Przeczytałem masę książek (kiedyś) o fotografii. Proces BW nie jest mi obcy (gdzieś się wala jeszcze Tiosiarczan). I nadal nie umiem robić zdjęć
. Ale Leice sobie kupię... Bo jest taka... bezkompromisowa (oczywiście jak zaspokoję wszystkie inne swoje potrzeby i moich najbliższych
.
Mój Fed miał dalmierz - fajna zabawka.. ale nigdy nie nauczyłem się dobrze nim ostrzyć. Za to miał fajne szkło - składaneNo to Fuji! Ostatnio jakby pękam i zaczynam doceniać małe rozmiary...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A jak jest z ostrzeniem? Czy coś się zmieniło względem na przykład FEDa i można ostrzyć nie tylko "na centralnym"? Bo domyślam się, że wprawny reporter na tym właśnie centralnym radzi sobie lepiej niż np. autofocus w najnowszym Fuji X-Pro 1?. Ile zdjęć zmarnowałem nie wysuwając obiektywu
.
Pozdrawiam..