Strona 11 z 42 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 412

Wątek: Leica M ... ? takie tam przemyślenia

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wybitni fotografowie kupują Leice dla możliwości... A po co kupują ją amatorzy?

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Wybitni fotografowie kupują Leice dla możliwości... A po co kupują ją amatorzy?
    Liczą że chociaż jeden atrybut "wybitności" pozwoli im robic lepsze zdjęcia . Talentu niestety nie da się kupić...

Pozdrawiam...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    Film z robienia M9 Hermes
    To jest raczej film z robienia opakowania do Hermesa, z kilkoma przebitkami ma aparat.
    Jak sie takie coś oglada podpisane "Jak się robi Leica M9-P Hermes" to każdy logicznie myślący człowiek bedzie się zastanawiał: "ale gdzie ta Leica". Czyli jednak Leica, to pudełko, bardziej
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W sumie jak na to paczam to może też bym i chciał. Lepszych zdjęć bym tym nie zrobił. Ale lubię takie ładne, klasyczne produkty. Czyli u mnie by to było biżuteryjne. Ale mnie nie stać na taką biżuterię.

Mogliby przenieść produkcję do Chin, albo Meksyku. :P

A co do filmiku. Pudełko jest w tym najważniejsze chyba. Aczkolwiek ta torba mi się nie podoba. Jest tak oldscholowa, że aż tandetna.

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiecei gdyby pokazali jak robia sam aparat to film nie bylby taki oldschoolowy a elektronika ze srodka zniszczylaby klimat;P A tak pokazali jak sie prymitywnie robi dodatki W zasadzie wydaje mi sie,ze na filmiku jest praktycznie wszystko co odroznia Hermesa od zwyklej M9. Mnie osobismie uderzyl sposob malowania oznaczen na obiektywie...palcem;]

A co do torby tak..strasznie mi sie spodobala Tylko mysle,ze znalezienie podobnej to nie taki problem, kiedys widzialem taki styl...hmmmm...Birmingham moze..kurcze..moze ktos podpowie jak sie ta firma nazywa;P

Domyślnie

Nie do konca sie zgodze
    m9 nie tyle sprawi ze sie robi lepsze zdjecia co daje mozliwosc zrobienia lepszych
    Malutka,kanciasta puszka nie deprymuje osob fotografowanych
    Sprawia ze latwiej jest zlapac ten decydujacy moment
    Jednak klasyczna cyfrowa duza puszka sprawia ze jestesmy odbierani jak profi i naturalnosc przeradza sie w sztucznosc
    Gdy biegalem z D3 wiekszosc zdjec bylo pozowanych, widac bylo na nich obecnosc fotografa
    Z m9 jest pelna naturalnosc i swoboda
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    O milimetr cacko tyje
    a niby_ciężar wygina szyję
    taka lekka miała być ta LEICA
    a co to będzie jak dojdzie naklejka?
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Baletnice cisną kapcie
    Cienki pasek ciśnie szyje
    Korpus cienki też już nie jest
    Przez soczewkę co to tyje
    Panowie! Kiedyś wyjaśnicie mi różnice pomiędzy jambem a trochejem...
    Zmyślne szczególnie jest to nawiązanie do narzekań baletnic!
    Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    Liczą że chociaż jeden atrybut "wybitności" pozwoli im robic lepsze zdjęcia . Talentu niestety nie da się kupić...
    Ale można nabyć... doświadczenie. Co prawda ponoć już jeden z hieroglifów egipskich głosi, że "współczesna młodzież jest leniwa i nie ma szacunku dla starszych", ale może właśnie tego typu aparat - przekazany np. przez dziadka wnukowi czy chrześniakowi - wpłynie na młodego człowieka pozytywnie?
    Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    W sumie jak na to paczam to może też bym i chciał. Lepszych zdjęć bym tym nie zrobił. Ale lubię takie ładne, klasyczne produkty. Czyli u mnie by to było biżuteryjne. Ale mnie nie stać na taką biżuterię.
    No to Fuji! Ostatnio jakby pękam i zaczynam doceniać małe rozmiary...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    Z m9 jest pelna naturalnosc i swoboda
    A jak jest z ostrzeniem? Czy coś się zmieniło względem na przykład FEDa i można ostrzyć nie tylko "na centralnym"? Bo domyślam się, że wprawny reporter na tym właśnie centralnym radzi sobie lepiej niż np. autofocus w najnowszym Fuji X-Pro 1?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 13-05-2012 o 11:03 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    [...]

Ale można nabyć... doświadczenie. Co prawda ponoć już jeden z hieroglifów egipskich głosi, że "współczesna młodzież jest leniwa i nie ma szacunku dla starszych", ale może właśnie tego typu aparat - przekazany np. przez dziadka wnukowi czy chrześniakowi - wpłynie na młodego człowieka pozytywnie?
    Jestem doskonałym przykładem jak ta teza nie działa . Odziedziczyłem całe wiadro Fedów, Zorek. Mam nawet Zenita 3M z M39 (NIE M42). Czy to oznacza że odziedziczyłem doświadczenie ? Mój pierwszy aparat to Smiena 8 (nie 8M - to diametralnie różne modele). Zdjęcia robię od 35 lat - praktycznie bez przerwy. Zajeździłem migawkę w Zenicie. Przeczytałem masę książek (kiedyś) o fotografii. Proces BW nie jest mi obcy (gdzieś się wala jeszcze Tiosiarczan). I nadal nie umiem robić zdjęć . Ale Leice sobie kupię... Bo jest taka... bezkompromisowa (oczywiście jak zaspokoję wszystkie inne swoje potrzeby i moich najbliższych .

No to Fuji! Ostatnio jakby pękam i zaczynam doceniać małe rozmiary...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

A jak jest z ostrzeniem? Czy coś się zmieniło względem na przykład FEDa i można ostrzyć nie tylko "na centralnym"? Bo domyślam się, że wprawny reporter na tym właśnie centralnym radzi sobie lepiej niż np. autofocus w najnowszym Fuji X-Pro 1?
    Mój Fed miał dalmierz - fajna zabawka.. ale nigdy nie nauczyłem się dobrze nim ostrzyć. Za to miał fajne szkło - składane . Ile zdjęć zmarnowałem nie wysuwając obiektywu .

Pozdrawiam..

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    ...
    Mój Fed miał dalmierz - fajna zabawka.. ale nigdy nie nauczyłem się dobrze nim ostrzyć. Za to miał fajne szkło - składane . Ile zdjęć zmarnowałem nie wysuwając obiektywu .

Pozdrawiam..
    A ile zdjęć nie wyszło bo zapomniałem dekielka z obiektywu ściągnąć Taki już urok dalmierzowych sprzętów...był kiedyś
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    A ile zdjęć nie wyszło bo zapomniałem dekielka z obiektywu ściągnąć Taki już urok dalmierzowych sprzętów...był kiedyś
    Mi się zdarzyło nawet w lustrze . Robiłem "zdjęcie z biodra". Akcja dynamiczna i ... . Ale tak - dekielek w dalmierzu... ech.. Potem wcale go nie zakładałem i nauczyłem się odruchu "macania" czy szkło wysunięte .

Pozdrawiam...

Strona 11 z 42 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów