Oj Oj na 1600 ISO , masakra![]()
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Masakra to jest na ISO 100, na ISO 1600 to armaproszęjaciebiegedon ;-)
a ja absolutnie nie rozumiem tego wątku
w jakim celu powtarzacie ciągle te same frazy. tylko ludzie niepewni tego co mówą i nieprzekonani o słusznosci tego co głoszą, muszą sie co rusz upewniac w tym ze jednak mają racje powtarzając jak pacierz te same prawdy. a na CB chyba takich nie ma.
przeciez powszechnie wiadomo ze 200D to shit opakowany w zgrabne pudeło
z gumkami i kilkoma bajerami
szuni toto, dynamike ma jak 80-latek w łużku a kolory to lepsze na orwo mialem.
zostawcie to i niedobijajcie i tak juz leżącego.
![]()
...
Zamieszczone przez bonk
dobra, dla mnie EOT... tak tylko wpadlem z chomskym pogadac...ale OK
Na stronie, do ktorej byl link na poczatku tego watku pojawila sie takze informacja, ze Nikon w sposob bardziej 'akuratny' oddal barwy sceny. To tez moze byc traktowane jako istotna informacja dla 'poniektorych'. Autor zdjec co prawda twierdzi, ze kolorystyka Canona bardziej mu odpowiada, ale uczciwie informuje o powyzszym fakcie.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
po co porównujecie te dwa aparaty, jak 5D ma więcej pikseli i w dodatku te piksele sa większe - co ma nawet istotniejsze znaczenie i tu sie zgadzam z bonkiem - po co sobie to chcecie co chwile udowadniać? Obraz z 5D będzie lepszy (no może za wyjątkiem używania szerokich kątów na pełnej dziurze) i mniej zaszumiony.
ale bonk - to chyba właśnie o te kilka "niepotrzebnych" ? bajerów chodzi. Bo canon daje je dopiero w takich korpusach jak seria 1D.... niżej niestety nie. Naprawdę nie są potrzebne? To czemu te korpusy kosztują koszmarne pieniądze?
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 08-01-2006 o 20:57
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Ale to jest porównanie ze starym 20D a nie z 5D.Zamieszczone przez jaca
jaca a kto napisal niepotrzebnych?Zamieszczone przez jaca
myslisz ze ja nie chcial bym dostac puchy z uszczelkami i spotem za cene 200d tylko z logo canona?
zresztą tak jak napisal mmsza. to porownanie d200 do 20d
a nie do czegos czego nikon nie ma w ofercie.
oj wydaje mi sie ze kolega nie czyta wszystkich postow :grin:
...
no wlasnie stare poczciwe 20d, ale ja sie juz nie odzywamZamieszczone przez mmsza
![]()