Zacytuje z klasyka :-P
Zamieszczone przez Kubaman
Zacytuje z klasyka :-P
hmm, to żeby nie było, że komuś kolejny raz udowadniam brak logiki:Zamieszczone przez pn_
to JA się wypowiedziałem i poprosiłem kolegę czornego (cholera jak to się odmienia?) o podanie linka. W TEJ sprawie MNIE nie wytarcza to co się TOBIE śniło. Panimał?
W sprawie wiadomości odnośnie informacji o nastpcy 20D role były odwrócone i wtedy moje zdanie było prawdziwe dla mojej wypowiedzi. Tak jakbyś nie wiedział co kto i do kogo mówi.
Czornyj, plis - zapodaj linka.
Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 12-01-2006 o 20:26
Obys sie nie zdziwilZamieszczone przez Kubaman
. Nie licz na rzetelna dyskusje, ktorej brak zostal temu forum przej Ciornego zarzucony. Jedyne co Oni potrafia to wyszukiwac powody dla ktorych test czy porownanie jest do kitu. A jak sie argumenty skoncza, to "nie aprat tylko fotograf robi zdjecia". I tak w kolo macieja. A jak zle slowo na Nikona powiesz, to sie rzucaja jakby chcieli tetnice przgryzc.
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
mam często podejrzenia podobne do twoich, a wynikające choćby z usilnych starań niektórych na naszym forum do odwrócenia uwagi od niciekawego dla nich tematu, ale poczekajmy - nie bądźmy tacy szybcy w ocenianiu innych. Naprawdę chętnie zobaczę jakieś wymiatające zdjęcia z D200.
Wybacz, ale jeśli merytoryczną dyskusją nazywasz wypowiedzi typu:Zamieszczone przez mjastrzebski
"200D to shit opakowany w zgrabne pudeło z gumkami i kilkoma bajerami" i inne wypowiedzi podobnego autoramentu, to gratuluję doskonałego samopoczucia.
Pomijając powyższe, nie rozumiem w czym zdolność "przełykania tego, że korpusy są mniej wypasione i umiejętność życia z owym faktem" może wpływać na merytoryczność dyskusji, bądź jej brak. Wg mojego - być może naiwnego przekonania - merytoryczność dyskusji jest raczej funkcją wiedzy, doświadczenia i umiejętności posługiwania się chłodną logiką przez osoby dyskutujące, niż funkcją typów charakterologicznych biorących udział w dyskusji.
Co do stwierdzenia, z którego (jak wnioskuję) wynika, iż spotkałeś się z kontrowersyjnymi opiniami na forach Nikoniarzy to pragnę cię poinformować, że fakt użytkowania sprzętu fotograficznego określonej marki w najmniejszym stopniu nie wpływa na umysłowość osoby nim się posługującej, ergo niezależnie od tego, w jakiej fotograficznej społeczności internetowej się znajdziesz, prawdopodobieństwo natrafienia na osoby mniej lotnych i fachowych jest po prostu statystyczne.
Odnosząc się zaś do zarzutu, jakobym cokolwiek starał się udowodnić, a tym bardziej uprościć, spolaryzować i ogólnie uprawiał podstępne manipulacje, to mogę jedynie powiedzieć, że albo wynika on ze złośliwości, albo z niezrozumienia moich wypowiedzi, albo - co najprawdopodobniejsze - że nie zadałeś sobie trudu ich przeczytania. Ot, taka osobista obserwacja...
No wlasnie... Zreszta zwykle nie zaluje emotikonow...Zamieszczone przez pn_
A nawet jak ich nie ma to ja nigdy wszystkiego do konca na serio nie biore.
Bo u Canona to jak w kalendarzu.Zamieszczone przez pn_
Wiadomo ze po zimie jest wiosna dnia pewnego i jak ma byc to bedzie
Kasza, znana rownierz jako szum.Zamieszczone przez czornyj
A do tego mozna wziac i butelke przystawic do puszki i nie bedzie to mialo znaczenia.
...
A dla mnie to jest bardzo proste. Czytam sobie troche tutaj i tam. I na tym forum nikt nie probuje na sile udowadniac ze ergonomia korpusow Canona jest super. A na zoltym forum to i owszem probuje sie udowadniac ze czarne jest zolte.Zamieszczone przez czornyj
Hihihi. Strasznie mundrze gadasz, wiesz?? Ale kompletnie nie na temat.Zamieszczone przez czornyj
Niech bedzie tak. Jestesmy tutuaj niemerytoryczni. Prosze zpodaj wiec ten obiecany link, to swietnych zdjec o ktore sie Kubaman dopomina, i zmien to off-topicowe bicie piany o naturze dyskusji, na merytoryczna wymiane doswiadczen i wiedzy fotograficznej. Wedlug mojego naiwnego przekonania, ten watek traktuje o porownaniu jakosci obrazow produkowanych przez dwa rozne korpusy. Trzymajmy sie wiec tematu. Grzecznie i bardzo ladnie prosze.
To byl niejaki "admin".Zamieszczone przez czornyj
Z mojego rozeznania osoba na forum powazana i fotograficznie doswiadczona. Po ktorej mozna by sie bylo spodziewac wypowiedzi merytorycznej, i bez zoltego zabarwienia. Ale nie, bo ktos zle slowo na Nikona powiedzial. Bardzo to smutne.
Ciornyj. Czytalem wiele Twoich wypowiedzi. Moja osobista obserwacja jest taka, ze wiele upraszczasz, polaryzujesz i manipulujesz. Czy podstepnie tego nie wiem. I jak mowielm, zlosliwosci tu nie ma bo malo mnie to interesuje.Zamieszczone przez czornyj
PROSZE WROCMY DO MERYTORYCZNEJ DYSKUSJI ZGODEJ Z TEMATEM.
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Moglbys mi to jakos inaczej wyjasnic, tak zebym zrozumial co do mnie rozmawiasz?
Albo "I had a dream..." :-D :-PZamieszczone przez mjastrzebski
Ostatnio edytowane przez pn_ ; 12-01-2006 o 21:29
Ja bym chetnie zobaczyl ciekawe zdjecia z jakiegokolwiek aparatu, nawet ze smieny.Zamieszczone przez Kubaman
Bo jak na razie to tylko fotki do celow liczenia szumow wszyscy prezentuja :-D