Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 81

Wątek: Dynamika Canon vs. Nikon

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Zacytuje z klasyka :-P

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Mnie to wystarcza, a czy tobie, to już mnie nie obchodzi

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Zacytuje z klasyka :-P
    hmm, to żeby nie było, że komuś kolejny raz udowadniam brak logiki:
    to JA się wypowiedziałem i poprosiłem kolegę czornego (cholera jak to się odmienia?) o podanie linka. W TEJ sprawie MNIE nie wytarcza to co się TOBIE śniło. Panimał?

W sprawie wiadomości odnośnie informacji o nastpcy 20D role były odwrócone i wtedy moje zdanie było prawdziwe dla mojej wypowiedzi. Tak jakbyś nie wiedział co kto i do kogo mówi.

Czornyj, plis - zapodaj linka.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 12-01-2006 o 20:26
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Czornyj, plis - zapodaj linka.
    Obys sie nie zdziwil . Nie licz na rzetelna dyskusje, ktorej brak zostal temu forum przej Ciornego zarzucony. Jedyne co Oni potrafia to wyszukiwac powody dla ktorych test czy porownanie jest do kitu. A jak sie argumenty skoncza, to "nie aprat tylko fotograf robi zdjecia". I tak w kolo macieja. A jak zle slowo na Nikona powiesz, to sie rzucaja jakby chcieli tetnice przgryzc.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

mam często podejrzenia podobne do twoich, a wynikające choćby z usilnych starań niektórych na naszym forum do odwrócenia uwagi od niciekawego dla nich tematu , ale poczekajmy - nie bądźmy tacy szybcy w ocenianiu innych. Naprawdę chętnie zobaczę jakieś wymiatające zdjęcia z D200.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski
    A to zes sie nadyskotowal. I strasnie to pokretne o tym co piszesz.
    Przenikliwosc powiadasz?? Najwieksze gur'a zoltego forum, twierdza ze widza wiecej szczegolow na ISO800 z Nikona na tych zdjeciach??
    Wiec zle kolego trafiles. Tu dyskusje sa zdecydowanie bardziej merytoryczne. I przede wszystkim z jednego podstawowego poziomu: canoniarze jakos potrfia przeflkac to, ze ich korpusy sa mniej wypasione i jakos z tym zyc. Czego zyczyc zoltym kolegom wzgledem jakosci matryc, ktore Nikon wsadza do swoich aparatow. Zeby tak przestali udowadniac ze czarne jest biale.
    Nie ma w tym co pisze zadnej zlosliwosci. Ot taka osobista obserwacja.

Marcin
    Wybacz, ale jeśli merytoryczną dyskusją nazywasz wypowiedzi typu:
    "200D to shit opakowany w zgrabne pudeło z gumkami i kilkoma bajerami" i inne wypowiedzi podobnego autoramentu, to gratuluję doskonałego samopoczucia.

Pomijając powyższe, nie rozumiem w czym zdolność "przełykania tego, że korpusy są mniej wypasione i umiejętność życia z owym faktem" może wpływać na merytoryczność dyskusji, bądź jej brak. Wg mojego - być może naiwnego przekonania - merytoryczność dyskusji jest raczej funkcją wiedzy, doświadczenia i umiejętności posługiwania się chłodną logiką przez osoby dyskutujące, niż funkcją typów charakterologicznych biorących udział w dyskusji.

Co do stwierdzenia, z którego (jak wnioskuję) wynika, iż spotkałeś się z kontrowersyjnymi opiniami na forach Nikoniarzy to pragnę cię poinformować, że fakt użytkowania sprzętu fotograficznego określonej marki w najmniejszym stopniu nie wpływa na umysłowość osoby nim się posługującej, ergo niezależnie od tego, w jakiej fotograficznej społeczności internetowej się znajdziesz, prawdopodobieństwo natrafienia na osoby mniej lotnych i fachowych jest po prostu statystyczne.

Odnosząc się zaś do zarzutu, jakobym cokolwiek starał się udowodnić, a tym bardziej uprościć, spolaryzować i ogólnie uprawiał podstępne manipulacje, to mogę jedynie powiedzieć, że albo wynika on ze złośliwości, albo z niezrozumienia moich wypowiedzi, albo - co najprawdopodobniejsze - że nie zadałeś sobie trudu ich przeczytania. Ot, taka osobista obserwacja...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Spokojnie, spokojnie, Kolega KuchateK ma po prostu taki sposob wypowiedzi :-)
    No wlasnie... Zreszta zwykle nie zaluje emotikonow...
    A nawet jak ich nie ma to ja nigdy wszystkiego do konca na serio nie biore.

Skad to wiadomo?
    Bo u Canona to jak w kalendarzu.
    Wiadomo ze po zimie jest wiosna dnia pewnego i jak ma byc to bedzie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    Co do kaszy - to prawdę powiedziawszy średnio mnie interesuje kulinarny aspekt fotografii i wogóle nie poruszałem tego tematu.
    Kasza, znana rownierz jako szum.
    A do tego mozna wziac i butelke przystawic do puszki i nie bedzie to mialo znaczenia.
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Pomijając powyższe, nie rozumiem w czym zdolność "przełykania tego, że korpusy są mniej wypasione i umiejętność życia z owym faktem" może wpływać na merytoryczność dyskusji, bądź jej brak.
    A dla mnie to jest bardzo proste. Czytam sobie troche tutaj i tam. I na tym forum nikt nie probuje na sile udowadniac ze ergonomia korpusow Canona jest super. A na zoltym forum to i owszem probuje sie udowadniac ze czarne jest zolte.

Wg mojego - być może naiwnego przekonania - merytoryczność dyskusji jest raczej funkcją wiedzy, doświadczenia i umiejętności posługiwania się chłodną logiką przez osoby dyskutujące, niż funkcją typów charakterologicznych biorących udział w dyskusji.
    Hihihi. Strasznie mundrze gadasz, wiesz?? Ale kompletnie nie na temat.
    Niech bedzie tak. Jestesmy tutuaj niemerytoryczni. Prosze zpodaj wiec ten obiecany link, to swietnych zdjec o ktore sie Kubaman dopomina, i zmien to off-topicowe bicie piany o naturze dyskusji, na merytoryczna wymiane doswiadczen i wiedzy fotograficznej. Wedlug mojego naiwnego przekonania, ten watek traktuje o porownaniu jakosci obrazow produkowanych przez dwa rozne korpusy. Trzymajmy sie wiec tematu. Grzecznie i bardzo ladnie prosze.

Co do stwierdzenia, z którego (jak wnioskuję) wynika, iż spotkałeś się z kontrowersyjnymi opiniami na forach Nikoniarzy to pragnę cię poinformować, że fakt użytkowania sprzętu fotograficznego określonej marki w najmniejszym stopniu nie wpływa na umysłowość osoby nim się posługującej, ergo niezależnie od tego, w jakiej fotograficznej społeczności internetowej się znajdziesz, prawdopodobieństwo natrafienia na osoby mniej lotnych i fachowych jest po prostu statystyczne.
    To byl niejaki "admin".
    Z mojego rozeznania osoba na forum powazana i fotograficznie doswiadczona. Po ktorej mozna by sie bylo spodziewac wypowiedzi merytorycznej, i bez zoltego zabarwienia. Ale nie, bo ktos zle slowo na Nikona powiedzial. Bardzo to smutne.

Odnosząc się zaś do zarzutu, jakobym cokolwiek starał się udowodnić, a tym bardziej uprościć, spolaryzować i ogólnie uprawiał podstępne manipulacje, to mogę jedynie powiedzieć, że albo wynika on ze złośliwości, albo z niezrozumienia moich wypowiedzi, albo - co najprawdopodobniejsze - że nie zadałeś sobie trudu ich przeczytania. Ot, taka osobista obserwacja...
    Ciornyj. Czytalem wiele Twoich wypowiedzi. Moja osobista obserwacja jest taka, ze wiele upraszczasz, polaryzujesz i manipulujesz. Czy podstepnie tego nie wiem. I jak mowielm, zlosliwosci tu nie ma bo malo mnie to interesuje.

PROSZE WROCMY DO MERYTORYCZNEJ DYSKUSJI ZGODEJ Z TEMATEM.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

hmm, to żeby nie było, że komuś kolejny raz udowadniam brak logiki:
    to JA się wypowiedziałem i poprosiłem kolegę czornego (cholera jak to się odmienia?) o podanie linka. W TEJ sprawie MNIE nie wytarcza to co się TOBIE śniło. Panimał?.

W sprawie wiadomości odnośnie informacji o nastpcy 20D role były odwrócone i wtedy moje zdanie było prawdziwe dla mojej wypowiedzi. Tak jakbyś nie wiedział co kto i do kogo mówi.

Moglbys mi to jakos inaczej wyjasnic, tak zebym zrozumial co do mnie rozmawiasz?

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski
    A jak sie argumenty skoncza, to "nie aprat tylko fotograf robi zdjecia".
    Albo "I had a dream..." :-D :-P
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 12-01-2006 o 21:29

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Naprawdę chętnie zobaczę jakieś wymiatające zdjęcia z D200.
    Ja bym chetnie zobaczyl ciekawe zdjecia z jakiegokolwiek aparatu, nawet ze smieny.

Bo jak na razie to tylko fotki do celow liczenia szumow wszyscy prezentuja :-D

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów