Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 81

Wątek: Dynamika Canon vs. Nikon

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy
    Ano na takiej, że w późniejszych testach nie widac już takich "wtop". Czy to świadczy o tym, że nagle testujący nabyli jakichś świetnych umiejętności, czy też cudownie trafiają tylko na wyborne szkła?
    Moze swiadczyc o tym, ze w przyplywie radosci z FFa wrzucali bezkrytycznie wszystko, wierzac, ze z definicji jest wspaniale i nie podlegajace dyskusji, a po smiechu na sali zaczeli krytycznym okiem wybierac zdjecia rzeczywiscie dobre.

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Moze swiadczyc o tym, ze w przyplywie radosci z FFa wrzucali bezkrytycznie wszystko, wierzac, ze z definicji jest wspaniale i nie podlegajace dyskusji, a po smiechu na sali zaczeli krytycznym okiem wybierac zdjecia rzeczywiscie dobre.
    Może, ale testy robią nie tylko zwolennicy FF, ale także zapaleni Nikoniarze, a mimo to - wtop jakoś nie ma...
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Może, ale testy robią nie tylko zwolennicy FF, ale także zapaleni Nikoniarze, a mimo to - wtop jakoś nie ma...
    Moze wlasnie dlatego nie ma? Skoro zapaleni, to znaczy umieja robic zdjecia, sa krytyczni i wybieraja to co dobre, nie?

Chyba, ze oceniasz po sobie i swoich Kolegach i zakladasz czyjas zla wole?

Miasto
    Września

Domyślnie

Moze wlasnie dlatego nie ma? Skoro zapaleni, to znaczy umieja robic zdjecia, sa krytyczni i wybieraja to co dobre, nie??
    Niektórzy Nikoniarze, zwłaszcza zapeleni, chętnie pokazaliby niższość produktów Canona. Nie mówię o wszystkich, chodzi o to, że niektórzy na pewno mieliby z tego powodu wiele satysfakcji.

Chyba, ze oceniasz po sobie i swoich Kolegach i zakladasz czyjas zla wole?
    To chyba poniżej poziomu tego forum... EOT
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Niektórzy Nikoniarze, zwłaszcza zapeleni, chętnie pokazaliby niższość produktów Canona.
    Jestem pewien, ze tak nie jest. Na jakiej podstawie wysuwasz takie twierdzenia, na poziomie, pozwol, ze zacytuje: "To chyba poniżej poziomu tego forum... EOT"

Nie mówię o wszystkich, chodzi o to, że niektórzy na pewno mieliby z tego powodu wiele satysfakcji.
    Ale moze Ci nie maja dostepu do drogiego 5D...

To chyba poniżej poziomu tego forum... EOT
    Dlatego napisalem "chyba", jako hipotetyczna hipoteze, sam w nia nie wierzac :-)

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja bym powiedział, że pewnie pierwsze modele 5d miały jakieś niedoróbki, które wyszły w praniu i zostały poprawione.
    Oczywiście, tak też być mogło. Ale inny przykład - na forum Nikoniarzy pojawiły się sample z nowego d200, które jeden z forumowiczów zrobił 28-70 f2.8 - potworne mydło. Wybuchła panika i rozpacz, w skrajnych przypadkach nawet Canony zaczeli ludzie kupować. Po czym ktoś zauważył w EXIF, że ostrość ustawiona była na "soft", i pojawiły się inne, bardzo ostre sample i wszystko wróciło do normy.
    Wracając zaś do niedoróbek, to jest tak czy siak pewne - w pierwszym rzucie zdarzają się problemy z bandingiem i na tych samplach z katedry oczywiście również jest on doskonale widoczny. Lepiej zatem z ferowaniem wyroków jeszcze się wstrzymać, bo ten egzemplarz może nie być miarodajny.

Miasto
    Września

Domyślnie

Jestem pewien, ze tak nie jest. Na jakiej podstawie wysuwasz takie twierdzenia, na poziomie, pozwol, ze zacytuje: "To chyba poniżej poziomu tego forum... EOT"
    Miał być EOT, ale odpowiem - to chyba logiczne, że w "obydwu obozach" są ludzie zapaleni, fanatyczni - to oczywiste i chyba nikt tego nie próbuje negować. Wystarczy poczytać przez kilka godzin forum Nikona, żeby do tego dojść. Na tym forum też można znaleźć takie osoby (oczywiście szukające dowodów w drugą stronę).

Na temat tego jak ja podchodzę do sprawy Nikon vs. Canon: U mnie w firmie 4 osoby mają DSLRa. Z tego trzy to nikon i tylko ja canon. Jakoś z tego powodu nie skaczemy sobie do oczu, nie udowadniamy na siłę, że ten aparat jest lepszy, a ten gorszy. Wiemy mniej więcej jakie plusy ma ten, a jakie ten.

I naprawdę już EOT.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    Oczywiście, tak też być mogło. Ale inny przykład - na forum Nikoniarzy pojawiły się sample z nowego d200, które jeden z forumowiczów zrobił 28-70 f2.8 - potworne mydło. Wybuchła panika i rozpacz, w skrajnych przypadkach nawet Canony zaczeli ludzie kupować. Po czym ktoś zauważył w EXIF, że ostrość ustawiona była na "soft", i pojawiły się inne, bardzo ostre sample i wszystko wróciło do normy.
    Wracając zaś do niedoróbek, to jest tak czy siak pewne - w pierwszym rzucie zdarzają się problemy z bandingiem i na tych samplach z katedry oczywiście również jest on doskonale widoczny. Lepiej zatem z ferowaniem wyroków jeszcze się wstrzymać, bo ten egzemplarz może nie być miarodajny.
    Kolega chuckyy wie lepiej: w 5D to byly drobne, przejsciowe niedorobki, a w D200 jest to zasadniczy i nieusuwalny problem.

Czerwone okulary? :-D

Miasto
    Września

Domyślnie

Kolega chuckyy wie lepiej: w 5D to byly drobne, przejsciowe niedorobki, a w D200 jest to zasadniczy i nieusuwalny problem.

Czerwone okulary? :-D

A czy ja coś takiego napisałem? Czy ja napisałem, że D200 to nic nie warty shit? Otóż nie. Spytałem tylko dlaczego zawsze w przypadkach, kiedy testy wychodzą kiepsko winę zrzuca się na operatora, albo szkło. I tyle.

IMO - D200 jest lepszy od 20d, nawet jeśli akurat samle rzucone w tym topicu wskazują na coś innego

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

IMO - D200 jest lepszy od 20d, nawet jeśli akurat samle rzucone w tym topicu wskazują na coś innego
    Jezeli chodzi o body, to niezaprzeczalnie, maluch do mercedesa. Ale jezeli chodzi o jakosc fotek, to nie jestem na razie przekonany, 20D stawia w tej klasie poprzeczke bardzo wysoko.

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów