Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 81

Wątek: Dynamika Canon vs. Nikon

Mieszany widok

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    "I had a dream..." Mnie to wystarcza, a czy tobie, to już mnie nie obchodzi.
    Jak zwykle :-D

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    a czy byłbyś tak uprzejmy i podał jkiegoś linka?
    On tez mial pewnie piekny sen i mu to wystarcza :-D

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    Ooo! Widzę, że nie tylko na forum Nikoniarzy dyskusja nt. jakości matryc stoi na niezwykle wyśrubowanym, abstrakcyjnym wręcz poziomie merytorycznym. Gratuluję również przenikliwości osądu graniczącej z profetyzmem - na podstawie jednego, jedynego przykładu wyciągnięto tak daleko idące wnioski układające się w syntetyczną, niepodważalną całość, że czapki z głów! W dodatku z przenikliwością godną wywiadu supermocarstwa wykluczono możliwość popełnienia błędu przez autora tego testu, bądź wadliwą kopię obiektywu (co ów autor sam nieśmiało sugeruje - naiwny głupiec).

Od siebie dodam na koniec jeszcze jeden wniosek, jaki niechybnie płynie z powyższych rozważań - otóż wiele się mówiło swego czasu o tym, że Nikon D2x ma poziom detalu zbliżony do Canona DsMkII. Podobnież obecnie powstała niezliczona ilość wiarygodnych porównań, z których wynika, że jakość zdjęć Nikona d200 jest mocno zbliżona do tej z Nikona D2xa. Jasno tutaj jednak zostało dowiedzione, że obrazowanie w Canonie 20D stoi na poziomie zdecydowanie wyższym niż ma to miejsce w Nikonie D200, ergo Canon 20D oferuje jakość obrazowania na poziomie 16,7MP matrycy FF!!! Doprawdy, chylę czoła przed tak zaawaną, rewolucyjną technologią! I winszuję serdecznie posiadaczom tego fenomenalnego korpusu!
    A to zes sie nadyskotowal. I strasnie to pokretne o tym co piszesz.
    Przenikliwosc powiadasz?? Najwieksze gur'a zoltego forum, twierdza ze widza wiecej szczegolow na ISO800 z Nikona na tych zdjeciach??
    Wiec zle kolego trafiles. Tu dyskusje sa zdecydowanie bardziej merytoryczne. I przede wszystkim z jednego podstawowego poziomu: canoniarze jakos potrfia przeflkac to, ze ich korpusy sa mniej wypasione i jakos z tym zyc. Czego zyczyc zoltym kolegom wzgledem jakosci matryc, ktore Nikon wsadza do swoich aparatow. Zeby tak przestali udowadniac ze czarne jest biale.
    Nie ma w tym co pisze zadnej zlosliwosci. Ot taka osobista obserwacja.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski
    A to zes sie nadyskotowal. I strasnie to pokretne o tym co piszesz.
    Przenikliwosc powiadasz?? Najwieksze gur'a zoltego forum, twierdza ze widza wiecej szczegolow na ISO800 z Nikona na tych zdjeciach??
    Wiec zle kolego trafiles. Tu dyskusje sa zdecydowanie bardziej merytoryczne. I przede wszystkim z jednego podstawowego poziomu: canoniarze jakos potrfia przeflkac to, ze ich korpusy sa mniej wypasione i jakos z tym zyc. Czego zyczyc zoltym kolegom wzgledem jakosci matryc, ktore Nikon wsadza do swoich aparatow. Zeby tak przestali udowadniac ze czarne jest biale.
    Nie ma w tym co pisze zadnej zlosliwosci. Ot taka osobista obserwacja.

Marcin
    Wybacz, ale jeśli merytoryczną dyskusją nazywasz wypowiedzi typu:
    "200D to shit opakowany w zgrabne pudeło z gumkami i kilkoma bajerami" i inne wypowiedzi podobnego autoramentu, to gratuluję doskonałego samopoczucia.

Pomijając powyższe, nie rozumiem w czym zdolność "przełykania tego, że korpusy są mniej wypasione i umiejętność życia z owym faktem" może wpływać na merytoryczność dyskusji, bądź jej brak. Wg mojego - być może naiwnego przekonania - merytoryczność dyskusji jest raczej funkcją wiedzy, doświadczenia i umiejętności posługiwania się chłodną logiką przez osoby dyskutujące, niż funkcją typów charakterologicznych biorących udział w dyskusji.

Co do stwierdzenia, z którego (jak wnioskuję) wynika, iż spotkałeś się z kontrowersyjnymi opiniami na forach Nikoniarzy to pragnę cię poinformować, że fakt użytkowania sprzętu fotograficznego określonej marki w najmniejszym stopniu nie wpływa na umysłowość osoby nim się posługującej, ergo niezależnie od tego, w jakiej fotograficznej społeczności internetowej się znajdziesz, prawdopodobieństwo natrafienia na osoby mniej lotnych i fachowych jest po prostu statystyczne.

Odnosząc się zaś do zarzutu, jakobym cokolwiek starał się udowodnić, a tym bardziej uprościć, spolaryzować i ogólnie uprawiał podstępne manipulacje, to mogę jedynie powiedzieć, że albo wynika on ze złośliwości, albo z niezrozumienia moich wypowiedzi, albo - co najprawdopodobniejsze - że nie zadałeś sobie trudu ich przeczytania. Ot, taka osobista obserwacja...

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Pomijając powyższe, nie rozumiem w czym zdolność "przełykania tego, że korpusy są mniej wypasione i umiejętność życia z owym faktem" może wpływać na merytoryczność dyskusji, bądź jej brak.
    A dla mnie to jest bardzo proste. Czytam sobie troche tutaj i tam. I na tym forum nikt nie probuje na sile udowadniac ze ergonomia korpusow Canona jest super. A na zoltym forum to i owszem probuje sie udowadniac ze czarne jest zolte.

Wg mojego - być może naiwnego przekonania - merytoryczność dyskusji jest raczej funkcją wiedzy, doświadczenia i umiejętności posługiwania się chłodną logiką przez osoby dyskutujące, niż funkcją typów charakterologicznych biorących udział w dyskusji.
    Hihihi. Strasznie mundrze gadasz, wiesz?? Ale kompletnie nie na temat.
    Niech bedzie tak. Jestesmy tutuaj niemerytoryczni. Prosze zpodaj wiec ten obiecany link, to swietnych zdjec o ktore sie Kubaman dopomina, i zmien to off-topicowe bicie piany o naturze dyskusji, na merytoryczna wymiane doswiadczen i wiedzy fotograficznej. Wedlug mojego naiwnego przekonania, ten watek traktuje o porownaniu jakosci obrazow produkowanych przez dwa rozne korpusy. Trzymajmy sie wiec tematu. Grzecznie i bardzo ladnie prosze.

Co do stwierdzenia, z którego (jak wnioskuję) wynika, iż spotkałeś się z kontrowersyjnymi opiniami na forach Nikoniarzy to pragnę cię poinformować, że fakt użytkowania sprzętu fotograficznego określonej marki w najmniejszym stopniu nie wpływa na umysłowość osoby nim się posługującej, ergo niezależnie od tego, w jakiej fotograficznej społeczności internetowej się znajdziesz, prawdopodobieństwo natrafienia na osoby mniej lotnych i fachowych jest po prostu statystyczne.
    To byl niejaki "admin".
    Z mojego rozeznania osoba na forum powazana i fotograficznie doswiadczona. Po ktorej mozna by sie bylo spodziewac wypowiedzi merytorycznej, i bez zoltego zabarwienia. Ale nie, bo ktos zle slowo na Nikona powiedzial. Bardzo to smutne.

Odnosząc się zaś do zarzutu, jakobym cokolwiek starał się udowodnić, a tym bardziej uprościć, spolaryzować i ogólnie uprawiał podstępne manipulacje, to mogę jedynie powiedzieć, że albo wynika on ze złośliwości, albo z niezrozumienia moich wypowiedzi, albo - co najprawdopodobniejsze - że nie zadałeś sobie trudu ich przeczytania. Ot, taka osobista obserwacja...
    Ciornyj. Czytalem wiele Twoich wypowiedzi. Moja osobista obserwacja jest taka, ze wiele upraszczasz, polaryzujesz i manipulujesz. Czy podstepnie tego nie wiem. I jak mowielm, zlosliwosci tu nie ma bo malo mnie to interesuje.

PROSZE WROCMY DO MERYTORYCZNEJ DYSKUSJI ZGODEJ Z TEMATEM.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów