Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 81

Wątek: Dynamika Canon vs. Nikon

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Kolega chuckyy wie lepiej: w 5D to byly drobne, przejsciowe niedorobki, a w D200 jest to zasadniczy i nieusuwalny problem.

Czerwone okulary? :-D

A czy ja coś takiego napisałem? Czy ja napisałem, że D200 to nic nie warty shit? Otóż nie. Spytałem tylko dlaczego zawsze w przypadkach, kiedy testy wychodzą kiepsko winę zrzuca się na operatora, albo szkło. I tyle.

IMO - D200 jest lepszy od 20d, nawet jeśli akurat samle rzucone w tym topicu wskazują na coś innego
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    Oczywiście, tak też być mogło. Ale inny przykład - na forum Nikoniarzy pojawiły się sample z nowego d200, które jeden z forumowiczów zrobił 28-70 f2.8 - potworne mydło. Wybuchła panika i rozpacz, w skrajnych przypadkach nawet Canony zaczeli ludzie kupować. Po czym ktoś zauważył w EXIF, że ostrość ustawiona była na "soft", i pojawiły się inne, bardzo ostre sample i wszystko wróciło do normy.
    Wracając zaś do niedoróbek, to jest tak czy siak pewne - w pierwszym rzucie zdarzają się problemy z bandingiem i na tych samplach z katedry oczywiście również jest on doskonale widoczny. Lepiej zatem z ferowaniem wyroków jeszcze się wstrzymać, bo ten egzemplarz może nie być miarodajny.

wczoraj robilem plener slubny i uzywalem rowniez d200. dzisiaj obrabiajac zdjecia zauwazylem na kilku z nich modelowy wrecz przyklad bandingu.
    proponuje zejsc na ziemie z tymi peanami na temat d200.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

sven, dzięki tobie widziałem jedne z lepszych real photo z D200 w sieci, o których nie mogłem powiedzieć, że są naciągane. Może pomożemy i podeślemy kolegom linki :rolleyes:
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ooo! Widzę, że nie tylko na forum Nikoniarzy dyskusja nt. jakości matryc stoi na niezwykle wyśrubowanym, abstrakcyjnym wręcz poziomie merytorycznym.
    Co... D200 masz i zabolalo?
    Serio to wziales do siebie? LOL

A btw... Co ma obiektyw do kaszy na zdjeciu?
    ...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie mam Ale twoja troska o moje odczucia jest doprawdy wzruszająca! Co do kaszy - to prawdę powiedziawszy średnio mnie interesuje kulinarny aspekt fotografii i wogóle nie poruszałem tego tematu. Zdjęcia z d200 są jednak ewidentnie spaprane - nieostre i małokontrastowe, a ponieważ widywałem zdjęcia z tego aparatu, które w owe przymioty (ostrość i kontrastowość) obfitują, podejrzewam, że coś było nie tak...
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 12-01-2006 o 18:46

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Nie mam Ale twoja troska o moje odczucia jest doprawdy wzruszająca! Co do kaszy - to prawdę powiedziawszy średnio mnie interesuje kulinarny aspekt fotografii i wogóle nie poruszałem tego tematu. Zdjęcia z d200 są jednak ewidentnie spaprane - nieostre i małokontrastowe, a ponieważ widywałem zdjęcia z tego aparatu, które w owe przymioty (ostrość i kontrastowość) obfitują, podejrzewam, że coś było nie tak...
    Spokojnie, spokojnie, Kolega KuchateK ma po prostu taki sposob wypowiedzi :-)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Spokojnie, spokojnie, Kolega KuchateK ma po prostu taki sposob wypowiedzi :-)
    No wlasnie... Zreszta zwykle nie zaluje emotikonow...
    A nawet jak ich nie ma to ja nigdy wszystkiego do konca na serio nie biore.

Skad to wiadomo?
    Bo u Canona to jak w kalendarzu.
    Wiadomo ze po zimie jest wiosna dnia pewnego i jak ma byc to bedzie

Co do kaszy - to prawdę powiedziawszy średnio mnie interesuje kulinarny aspekt fotografii i wogóle nie poruszałem tego tematu.
    Kasza, znana rownierz jako szum.
    A do tego mozna wziac i butelke przystawic do puszki i nie bedzie to mialo znaczenia.
    ...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

widywałem zdjęcia z tego aparatu, które w owe przymioty (ostrość i kontrastowość) obfitują
    a czy byłbyś tak uprzejmy i podał jkiegoś linka? Bardzo chciałbym zobaczyć te zdjęcia tym bardziej, że premiera następcy 20D tuż tuż, a ja chcę widzieć jak najlepsze aparaty Canona (wymuszane dobrą, zdrową i realną konkurencją).

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    (...) premiera następcy 20D tuż tuż
    Skad to wiadomo?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Skad to wiadomo?
    "I had a dream..." Mnie to wystarcza, a czy tobie, to już mnie nie obchodzi.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów