Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Wyzwalacz bezprzewodowy + 2 lampy flash

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

430tka powinna zadzialac (manualnie?) nie wiem jak 270tka. co myslicie? tylko nie piszcie prosze, ze jest za slaba i w ogole do d... ;-)[/QUOTE]

270ex będzie błyskać pełną mocą i bez możliwości zoom-a. 430 EX tylko M zadziała i będziesz musiał biegać do lampy by coś zmienić. Ogólnie strobing w plenerze to min lampy o LP 58 i bez HSS, czasami jak pod słońce trzeba 2 lub 3 takie lampki pod jedną parasolką upchać by powalczyć ze słoneczkiem.
    Pozdrawiam

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Dopiero zaczyna Awatar Filla Kris
    Miasto
    Ornontowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miczael Zobacz posta
    430tka powinna zadzialac (manualnie?) nie wiem jak 270tka. co myslicie? tylko nie piszcie prosze, ze jest za slaba i w ogole do d... ;-)
    270ex będzie błyskać pełną mocą i bez możliwości zoom-a. 430 EX tylko M zadziała i będziesz musiał biegać do lampy by coś zmienić. Ogólnie strobing w plenerze to min lampy o LP 58 i bez HSS, czasami jak pod słońce trzeba 2 lub 3 takie lampki pod jedną parasolką upchać by powalczyć ze słoneczkiem.
    Pozdrawiam[/QUOTE]

A czyt ty masz lub miales lub czytales na temat 270ex? Wbrew temu co napisales i wprowadziles w blad zainteresowanego 270 ex mozna ustawic manualnie wiec nie musi blyskac pelna moca. Druga sprawa, to ma zooma. Wszytko jest bardzo ograniczone, bo moc trzeba ustawic z poziomu aparatu ktory ma taka mozliwosc, a zooma reguluje sie na 28 i 50. Co do mocy to z doswiadczenia powiem ze nie jest tak zle a zawsze mozna podniesc ISO matrycy.
    Mnie tylko zastanawia czy jest jeszcze jakis alternatywny sposob zmiany mocy w tej 270ex zeby nie biegac z aparatem za kazdym razem?
    kris

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maczetka Zobacz posta
    troche ludzi na pracuje na knightach. ba, paru chce sprzedac w calkiem niezlej cenie nawet na tym forum ;-)
    W to nie wątpię ale chodzi mi o opinie na temat tych konkretnych.
    skuteczność zasięg i bezawaryjność, i czy warto

Do tego jakiś akumulator, bo chciałbym wyjść ze "studia" i pobawić się w terenie z oświetleniem mieszanym

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Filla Kris Zobacz posta

A czyt ty masz lub miales lub czytales na temat 270ex? Wbrew temu co napisales i wprowadziles w blad zainteresowanego 270 ex mozna ustawic manualnie wiec nie musi blyskac pelna moca. Druga sprawa, to ma zooma. Wszytko jest bardzo ograniczone, bo moc trzeba ustawic z poziomu aparatu ktory ma taka mozliwosc, a zooma reguluje sie na 28 i 50. Co do mocy to z doswiadczenia powiem ze nie jest tak zle a zawsze mozna podniesc ISO matrycy.
    Mnie tylko zastanawia czy jest jeszcze jakis alternatywny sposob zmiany mocy w tej 270ex zeby nie biegac z aparatem za kazdym razem?
    kris
    Nie miałem 270EX ale jak reguluje się ją tylko z poziomu body to nie ma Manuala, co do wyzwalaczy to tylko pixel knight lub king, gdzie jest możliwość z body regulacji poszczególnych lamp (pixel king), nie wiem czy z 270EX zadziała na Metzach działa super

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Coś już napisał Awatar goran

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    W to nie wątpię ale chodzi mi o opinie na temat tych konkretnych.
    skuteczność zasięg i bezawaryjność, i czy warto

Do tego jakiś akumulator, bo chciałbym wyjść ze "studia" i pobawić się w terenie z oświetleniem mieszanym
    po roku używania mogę powiedzieć że knighty są z pewnością bardzo skuteczne, zasięgu nie testowałem w plenerze na odłegłościach powyżej 20m (wtedy i tak się traci kontakt z "modelem"), awaryjność - odpukać wszystko ładnie działa. Warto było zainwestować w aku. Czy polecam ? Nie ! Nie polecam ponieważ bardzo ciężko dostać ten sprzęt a zwłaszcza w takich ilościach w jakich piszesz. Nie rozumiem dlaczego nagle praktycznie zniknął z naszego rynku.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goran Zobacz posta
    Nie rozumiem dlaczego nagle praktycznie zniknął z naszego rynku.
    nie zebym mial jakas tajemna wiedze, ale wlasnie kupilem pierwsze wyzwalacze i uzywane knighty byly w zakresie mojego zainteresowania. niestety, miedzy innymi z tego wlasnie powodu (ewentualna pozniejsza rozbudowa) z nich zrezygnowalem. wyglada na to, ze king zastapil ten model.

Domyślnie

Niestety a w tym przypadku na szczęście nie mieszkam na naszym kraju i z tego co widzę nie ma problemu z ich dostępnością na Amazonie lub ebayu.

Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

Z tego co widzę pixel knight tr-332 ciągle dostępny i nawet w Polsce
    http://www.mega-pixel.pl/basketedit....1&t=1317465630
    Pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miczael Zobacz posta
    Z tego co widzę pixel knight tr-332 ciągle dostępny i nawet w Polsce
    http://www.mega-pixel.pl/basketedit....1&t=1317465630
    Pozdrawiam
    prawda, sa, ale ilosc sklepow gdzie mozna kupic nie poraza...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów