Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Wyzwalacz bezprzewodowy + 2 lampy flash

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drac Zobacz posta
    Ciekaw jestem czy będą widzieć:P, mam zamiar kupic 2x YN460II do tego odbiornik. A ciekaw jestem czy zadziala fotocela :P
    Zadziala bez porblemow, takze wystarczy jedna lampa z odbiornikiem radiowym i wszystkie YN blyskaja na fotocele (w obydwu trybach). Ja ostatnio kupilem YN565, dziala bardzo dobrze jako slave z TTL (brak jej tylko HSS), wiec zamiast 460 proponuje YN565, przy takiej cenie szkoda pieniedzy na YN460.

Domyślnie

Witam tak sie slada ze przerobilem temamt od podszewki mialem prawie wszystkie wyzwalacze juz jakie sa na rynku oczywiscie zawsze popelniam ten sam blad zaczynam od najtanszych i zawsze koncze na drogich a to czemu bedac na warsztatach u mistrza blyskania mialem okazje pracowac na 12 zestawach pocket wiazrd (sam do tej pory pracowalem na pixelach ale to jest pomylka jakas jeszcze z 5 mk 2 to jakies nieporozumianie)Radiowe tanie wynalazki tez przerobilem foto cele itp nie polecam maly zasieg 1 blyska 1 nie zawsze jakis problem.Wydalem troche kasy na wyzwalacze teraz mam je wszystkie ani to sprzedac bo grosze dostane..... Teraz pracuje na pocket wizard tt5 i tt1 i ac3 zostalem od podszewki przeszkolony z tym systemem jest bezkonkurencyjny jest drogi ale warty,blysk za kazdym razem swietna praca w ttl a jeszce fajniejsza zabawa w manualu.Reasumujac wydajac na te tanie wynalazki mialbym 2 tt5 i odrazU bylbym zadowolony a nie maczarni 6 miesiecy (takie sa poczatki blyskania ) ale juz jest milo maM pockety jestm przeszkolony i jest git.Odradzam wynalazki szkoda na to kasy i pozdrawiam

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

No fakt ale myślę ,że kolega dopiero zaczyna. Ja również nie jestem jeszcze ekspertem od błyskania i jadę na jakimś tanim Phottixie Aster. jak dotad sprawdza się, ale ma mały zasię co dyskwalifikuje go na zewnatrz.

Myślę, że na poczatek dobrze zaczać od najtańszych i się nauczyć używać lampy manualnie co pomoże 'zrozumieć' światło.
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Domyślnie

myyy mialem takie same myslenie jak Ty nic niewiedzialem o teori blysku ale mistrzuniu powiedzial i juz wiem -- reasumujac fajnie blysnieta fotka to 90% ustawienie lamp 10% sila blysku co samo przyjdzie z czasem ,mysle zeby nie stracil kasy goronco namawiam do zakupu profesjonalnych oczywiscie to jest moje danie i nik sie z nim zgadzac niemusi ;pozdrawiam ps.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Bym zapomnial pocket wizzard wypuscil gadzeta ac3 ptacujac w ttl mozesz sobie dozowac blysk czyli pracujesz na manalu poozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez kryniu102 ; 26-09-2011 o 13:11 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar drac
    Miasto
    Bytów

Domyślnie

Nie za bardzo mam kase na 565, dlatego chce kupić 2x 460 II i do tego wyzwalacz rf-603. Czy nada sie ten zestaw do strobingu ??? jak macie opninie o lampie yongnuo 460 II ???
    Canon 5D, C50/1.4, METZ 58

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Nie przenosi TTLa a tego co pamietam, ale to Ci jest nie potrzebne. Nie wiem, czy ma Fotocele. Jezeli tak, to nawet wyzwalaczy nie musisz kupowac. Mozesz pocwiczyc na fotoceli wyzwalajac z aparatu (jezeli fotocela Lampy obsluguje drugi blysk, czyli wyzwoli lampe na ten wlasciwy a nie na pomiarowy)
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Nie wiem, czy ma Fotocele. Jezeli tak, to nawet wyzwalaczy nie musisz kupowac. Mozesz pocwiczyc na fotoceli wyzwalajac z aparatu (jezeli fotocela Lampy obsluguje drugi blysk, czyli wyzwoli lampe na ten wlasciwy a nie na pomiarowy)
    YN460 ma fotocele i tryb z pominieciem pomiarowego

Coś już napisał

Domyślnie

tez chcialbym zaczac meczyc wyzwalanie bezprzewodowe lamp i to na poczatek budzetowo: jakis wyzwalacz w stylu yn 602/603 czy pixel soldier z dwoma odbiornikami plus lampki, ktore juz mam 430ex1 i 270 ex2. spodoba sie - dokupie jakas mocniejsza lampe.

430tka powinna zadzialac (manualnie?) nie wiem jak 270tka. co myslicie? tylko nie piszcie prosze, ze jest za slaba i w ogole do d... ;-)

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

430tka powinna zadzialac (manualnie?) nie wiem jak 270tka. co myslicie? tylko nie piszcie prosze, ze jest za slaba i w ogole do d... ;-)[/QUOTE]

270ex będzie błyskać pełną mocą i bez możliwości zoom-a. 430 EX tylko M zadziała i będziesz musiał biegać do lampy by coś zmienić. Ogólnie strobing w plenerze to min lampy o LP 58 i bez HSS, czasami jak pod słońce trzeba 2 lub 3 takie lampki pod jedną parasolką upchać by powalczyć ze słoneczkiem.
    Pozdrawiam

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Dopiero zaczyna Awatar Filla Kris
    Miasto
    Ornontowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miczael Zobacz posta
    430tka powinna zadzialac (manualnie?) nie wiem jak 270tka. co myslicie? tylko nie piszcie prosze, ze jest za slaba i w ogole do d... ;-)
    270ex będzie błyskać pełną mocą i bez możliwości zoom-a. 430 EX tylko M zadziała i będziesz musiał biegać do lampy by coś zmienić. Ogólnie strobing w plenerze to min lampy o LP 58 i bez HSS, czasami jak pod słońce trzeba 2 lub 3 takie lampki pod jedną parasolką upchać by powalczyć ze słoneczkiem.
    Pozdrawiam[/QUOTE]

A czyt ty masz lub miales lub czytales na temat 270ex? Wbrew temu co napisales i wprowadziles w blad zainteresowanego 270 ex mozna ustawic manualnie wiec nie musi blyskac pelna moca. Druga sprawa, to ma zooma. Wszytko jest bardzo ograniczone, bo moc trzeba ustawic z poziomu aparatu ktory ma taka mozliwosc, a zooma reguluje sie na 28 i 50. Co do mocy to z doswiadczenia powiem ze nie jest tak zle a zawsze mozna podniesc ISO matrycy.
    Mnie tylko zastanawia czy jest jeszcze jakis alternatywny sposob zmiany mocy w tej 270ex zeby nie biegac z aparatem za kazdym razem?
    kris

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów