Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Adobe kontratakuje: Adobe Lightroom

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Bepop, a przyznaj sie jeszcze jakiego masz Maca i jak szybko Ci ten LightRoom chodzi bo nie wiem czy w ogole warto to sciagac...

Dopiero zaczyna Awatar Iwan
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

http://www.luminous-landscape.com/re...ghtroom1.shtml
    Dość spora recka bety u Reichmann'a. Właśnie zabieram się do czytania.
    Zapowiada się interesująco, szkoda tylko, że z betą na Maca to ja za bardzo nie poszaleję... :-|

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk
    no i jak to bedzie chodzic jak adobowski bridge to podziekowal bardzo.
    chodzi spoko. testuje właśnie na zdjęciach. to jest ACR z innym frontendem (zerżniętym moim zdaniem z Aperture), podgląd/rendering etc. chodzi szybko. na G5 2Ghz DC. super, że zrobili bete i można to przetestować. liczę że to dobracują i będzie więcej fajnych opcji wide C1 PRO. no i że nie przywalą ceny większej niż 300 USD.
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Bepop, a przyznaj sie jeszcze jakiego masz Maca i jak szybko Ci ten LightRoom chodzi bo nie wiem czy w ogole warto to sciagac...
    patrzyłem to na pb 1Ghz/768 ramu i spoko. na G5 2Ghz DC 512MB (ram niestety dopiero jutro dojedzie) też spoko chodzi. jest sens ciągnąć. ale raczej sam instaler, bo sample to badziewiaste zdjęcia kwiatków z nikona ;-)
    gra i buczy bebop

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Co prawda nie pytany ale odpowiem - na PB 1.33 z 1.25 GB RAM bangla sprawniej niż Adobowy Bridge. Cały plik dmg waży raptem 4,3 MB, więc grzech nie sciągnąć choćby po to, by obejrzeć. Faktem jest, że to jest taki rozbudowany interfejs do ACR. Ale parę funkcji ma przyjemnie rozwiązanych /można poprosić go, żeby nie kopiował wszystkich fotek do swojej bazy, tylko zostawił je na miejscu/, kilka pomysłów rewelacyjnych /np. dwustopniowe przyciemnianie wszystkiego na ekranie poza obrabianą fotką, "powiększenie" ekranu przez wyłączenie ramek okienka oraz menu/, a kilka zabawnych /np. możliwość zdefiniowania co się chce mieć napisane w miejscu, gdzie defaultowo widnieje "Adobe Lightroom"/. Coś mi eksport kilkunastu fotek na raz nie działa - ale to przecież beta1 a poza tym, może czegoś jeszcze w nim nie doczytałem. Ponadto sprzężenie z akcjami Photoshopa wysoce pożądane jest.
    --

pozdrawiam,
    Rafał

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Testuję właśnie na moim iMaku i działa świetnie (jak na betę) i dosyć szybko - brak mi możliwośći porównania do szybkośći APerture, ale może to i dobrze że Aperture u mnie się nie uruchamia...
    Tak jak napisał bepop - warto ściągnąć sam installer (9 MB vs 140 MB)
    Jak finalny produkt będzie bogatszy i kosztował mniej niż 250-300$ to chyba się skuszę...
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    Vitez, ja konkretnie z linkami do stronki z downloadem, screenek z programu etc.
    Wiem i widze... ale to nie zmienia faktu ze zduplikowales watek o tym samym programie. Mogles sie tu, w tym watku po prostu dopisac - wiekszosc ludzi uzywa opcji "Nowe Posty" wiec bez obaw - zostalbys na pewno zauwazony 8)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

przejrzalem preview na outbackphoto.com

yes! to jest to! wreszcie ktos ruszyl mozgiem i zrobil porzadna aplikacje do wywolywania RAW-ow, nie jakas po*******ke

kupuje Maca
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Wiem i widze... ale to nie zmienia faktu ze zduplikowales watek o tym samym programie. Mogles sie tu, w tym watku po prostu dopisac - wiekszosc ludzi uzywa opcji "Nowe Posty" wiec bez obaw - zostalbys na pewno zauwazony 8)
    Vitez, mnie tytuł "Adobe kontratakuje" nie mówi za wiele. program się jakoś nazywa etc. a mówiąc oględnie wali mnie czy ktoś zauważy post. nie pisałem też o plotkach tylko wrzuciłem konkretny link do downloadu etc.
    ja tematu "Adobe kontratakuje" nie wyhaczyłem. O "Light table" mówiło się już od jakiegoś czasu, może więc mała korekta tematu?
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    przejrzalem preview na outbackphoto.com

yes! to jest to! wreszcie ktos ruszyl mozgiem i zrobil porzadna aplikacje do wywolywania RAW-ow, nie jakas po*******ke

kupuje Maca
    kup Maka zanim wyjdzie wersja pecetowa ;-) sam program mnie nie zmiótł. po prostu ACR z interfejsem od Aperture. niestety pickerem podaje się tylko jeden punkt odniesienia WB, a nie shadow/hightlight (przyzwyczajenie z C1 PRO) lub shadow/gray/highlight w Aperture. ale skąd inąd działa to w Lighttable dobrze.
    gra i buczy bebop

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów