Cytat Zamieszczone przez PrzemoBydg Zobacz posta
Wracając do tematu. Wiem na pewno, że chce mieć nowe body. Wstępnie zdecydowałem się na 50d. Przeglądam ostro allegro, lecz aukcji z 50d jak na lekarstwo. Zależy mi aby aparat był w dobrym stanie (nie jakiś poobcierany itp.) no i w miarę blisko 100-200 km od mojego miejsca zamieszkania, bo odbiór tylko osobisty preferuje.

Teraz pytanie. Czy może warto się zastanowić na nowym body 60d? Miałbym możliwość bezprzewodowego sterowania lampą błyskową (chciałem kupić do tego zestaw i tak). No puszka by była całkiem nowa. Sprzęt byłby na kilka dobrych lat używania. Warto się w to pchać? Na żywo 60d pojadę dopiero obejrzeć, ale trochę wygląd tylnej ściany wydaje mi się mało przyjazny dla użytkownika. Czy może jednak polować na 50d?

Pozdrawiam
słuchaj! to, że dobrych 50-tek jest tak mało na rynku (znaczy w ogole ich prawie nie ma) o czymś świadczy. dobrych rzeczy ludzie się nie pozbywają ot tak sobie. faktycznie 60d jest nowe i dla jednych niestety, dla innych stety - inne. to po porstu mix aparatów lini xxxd z linia xxd. jedne cech ma całkiem fajne, inne do bani czy po prostu inaczej skonstruowane w stosunku do xxd. twój wybó. poczytałeś tes na optycznych 50d i 60d, a zwłaszcza komentarze?

http://www.optyczne.pl/140.10-Test_a...w_(256)_.html

każdy ma swoje preferencji, np. magezowa obudowa może nie każdemu jest potrzebna, ale wydaje się, że to raczej znak wyżeszej półki i na pewno lepsza ochrona wnętrzności aparatu, jak i po porstu lepsza budowa. znowu w 60d jest wsadzony niby lepszy pomiar śwaitła, ale zakres toanlny słabszy niż w 50D, szybkośc serii zdaje się to samo, ale znowu 60d ma uchylany ekranik i np. dla mnie to nie potrzebne, bo wykorzyałabym to raz na rok albo w ogole, to samo dotyczy kręcenia filmów. ja tego nie używam, ale jak ktoś czasem lubi włączyć kamerkę to prosze bardzo. 50d mu tego nie da. w 50d jest dużo koło nastw tylnych i joystick, w 60d trozwiązano to zupełnie inaczej i w sumie nie wiem czy leipej czy gorzej, mnie bardziej podchodzi to z 50d. itp, itd.

różnic i plusów doadtnich i ujemnych można wyliczyć sporo. wybór należy do ciebie.