słuchaj! to, że dobrych 50-tek jest tak mało na rynku (znaczy w ogole ich prawie nie ma) o czymś świadczy. dobrych rzeczy ludzie się nie pozbywają ot tak sobie. faktycznie 60d jest nowe i dla jednych niestety, dla innych stety - inne. to po porstu mix aparatów lini xxxd z linia xxd. jedne cech ma całkiem fajne, inne do bani czy po prostu inaczej skonstruowane w stosunku do xxd. twój wybó. poczytałeś tes na optycznych 50d i 60d, a zwłaszcza komentarze?
http://www.optyczne.pl/140.10-Test_a...w_(256)_.html
każdy ma swoje preferencji, np. magezowa obudowa może nie każdemu jest potrzebna, ale wydaje się, że to raczej znak wyżeszej półki i na pewno lepsza ochrona wnętrzności aparatu, jak i po porstu lepsza budowa. znowu w 60d jest wsadzony niby lepszy pomiar śwaitła, ale zakres toanlny słabszy niż w 50D, szybkośc serii zdaje się to samo, ale znowu 60d ma uchylany ekranik i np. dla mnie to nie potrzebne, bo wykorzyałabym to raz na rok albo w ogole, to samo dotyczy kręcenia filmów. ja tego nie używam, ale jak ktoś czasem lubi włączyć kamerkę to prosze bardzo. 50d mu tego nie da. w 50d jest dużo koło nastw tylnych i joystick, w 60d trozwiązano to zupełnie inaczej i w sumie nie wiem czy leipej czy gorzej, mnie bardziej podchodzi to z 50d. itp, itd.
różnic i plusów doadtnich i ujemnych można wyliczyć sporo. wybór należy do ciebie.