A teraz mamy lata dziesiąte (w naszym przypadku tak początek) i mało jest kółek fotograficznych przy MDKach, mało kto czyta książki, a i te ostatnie coraz bardziej powierzchownie o wszystkim napominają. Dla mnie powyższy dokument był bardzo ciekawy (nie wiedziałem, że sędziowie taekwondo podświadomie faworyzują zawodników ubranych w stroje z elementami czerwonego koloru (kask, klata) i ta sama walka będzie oceniona diametralnie różnie (podczas eksperymentu cyfrowo zmienili kolory strojów zawodników na nagraniu jednej walki i sędziowie przychylali się do zwycięstwa osoby w czerwonym)), a wyżej wymieniony fragment filmu z eksperymentem odnośnie "przyzwyczajania się oczu" to tak jak już pisałem powyżej, dla tych co wiedzą - ciekawe potwierdzenie "w praktyce" i pokazanie jak szybko zjawisko następuje, a dla tych co nie wiedzą - oświecenie ich.
Jeżeli uważasz, że wątek nic nie wnosi, bo przecież takie rzeczy są w książkach i MDKach, to zgłoś go do moderatorów. Radziłbym jednak poświęcić ten czas na ćwiczenie własnego warsztatu.