Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Potrzebuję artykułów o budowie i wyposazeniu studia fotograficznego.

Dopiero zaczyna

Domyślnie Potrzebuję artykułów o budowie i wyposazeniu studia fotograficznego.

Witam. Czy znacie może jakiś ciekawe artykuły na temat budowy studia? Chodzi mi o takie teksty gdzie wszystko jest wyjaśnione od samego początku. Szukałem w internecie ale jedyne co znajduje to wątki gdzie ludzie pytają się co mają kupić na początek. A mi nie o to chodzi. Chcę wiedzieć m.in jakie światło i jak dużo go potrzeba, rożne porównania np. światło stałe jak i błyski, wady i zalety. Rożne rozpraszacze i wyjaśnienie który jak działa. Tła fotograficzne itp. Chodzi mi o podstawowe informację jak i również takie dla bardziej zaawansowanych.

PS. Nie chcę zaraz budować studia, ale ten temat mnie zainteresował a nie mogę znaleźć nic sensownego.

Coś już napisał

Domyślnie

jak byś budował cyklorame to tak się to robi: http://www.youtube.com/watch?v=thjh2c7b4KY

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hehe... Gdyby mi taka pani pomogło w budowie to może i bym się skusił

Coś już napisał Awatar Inka
    Miasto
    Podhale

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To jeszcze nie to ale dzięki.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Pomiędzy jednym i drugim studio trudno postawić znak równości. Określ co chcesz fotografować. Lub może raczej co fotografujesz. Potem sięgnij do swojej wyobraźni. I zadaj już bardziej konkretne pytanie. ;-)
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Studio to moim zdaniem dobra przestrzen (w zaleznosci co mamy fotografowac: bizuterie czy samochody) i lampy z modyfikatorami. Reszta to tylko dodatki.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja bym był raczej za dodatkami.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

no to proponuje zrobic sesje samymi dodatkami w malym pokoju z niskim sufitem

a tak powaznie to nie napisalem ze reszte neguje, ale ze wg mnie to sa dwie najwazniejsze kwestie przy budowaniu studia
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 16-09-2011 o 18:50

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak jak pisałem, na razie nie chcę budować studia ani w nim fotografować. Po prostu lubię czytać o fotografii, a ten temat wydaje mi się ciekawy, dlatego szukam rożnych artykułów na ten temat. Nie chodzi mi o jakieś konkretne informacji. Szukam wszystkiego co poglębi moją wiedzę

PS. Preferuję w języku polskim. :P
    550D + 18-55mm f/3.5-5.6 IS + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 55-250mm f/4-5.6 IS + Nissin Di866 Pro

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów