Witam jestem nowy czas napisac cos od siebie -bylem na 4 warsztach wywalilem multum kasy na to ,pracowalem na wielu typach lamp.Ostatni kurs-warsztat byl u kloesia ktory ma niesamowite pojecie na temat blyskania po prostu mistrz pracuje na lampach elfo i z tego co pokazal mi co z tym mozna zrobic to miazga.Ze wzgledu ze bylem slaby poprosilem o kurs po sznurku od podstsaw zaczeliszmy 1 Lampa elfo 500 a skonczylo sie na 6 lampach w studio(modelowanie blyskiem no cuda) 2 dzien byl na maxa tak mi to koles wyjasnil wszystko ze stawialem sobie w plener nawet do 10 lamp i oswietalem sobie wszystko i to naprawde full profi...teraz o elfo--- mysle ze mysl wspierania polskich prodocentow jest jak najbardziej ok, praca na tych lampach jest najprostrza wiecej mocy mniej plynna regulacja nie ma zadnych przyciskow ,strzelajacych pokrentel mocowanie akcesori nie jest najfajniejsze ale to tylko kwestia czasu i zaprzyjaznienia sie ze sprzetem kolo to robil w sekunde.Po tych warsztatach kupilem elfo i pocket wizard (warsztaty tez obejmowaly ten sprzecik) i jestem bardzo zadowolony polecem wszystkim to jest tooooooo stosunek ceny do jakosc jest ok... odradzam Quantuum to plastiki 2 mi sie popalily po 5 dniach zdecydowanie odradzam i pozdrawiam