Oj kolego Bart3K, jakieś fanaberie opowiadasz ... przecież nie od dziś wiadomo, że kluczowym czynnikiem w ocenie jakości odbitek jest oczywiście wysoka cena... Słyszałem o tym (o zaufanych osób) że istnieje specjalny przelicznik w dłupio-dioptrio-decybelach, wedle którego przy cenie odbitki 15x21 powyżej 2,5 zł - jakość jest już bardzo dobra, a gdy przekraczasz 3 zł to jakość masz full wypas... A odbitki 15x23 są do bani już z samego założenia - bo nie przycinają kadru... Niestety mój lab daje mi bardzo dobre ceny (poniżej 1,5 zł za 15x23), bardzo dobrą jakość (papier kodak endura proffesional) no i z uwagi na to że tylko ceny powyżej 3 zł za 15x21 gwarantują zawodową jakość zdjęć, będę musiał zmienić całą swoją filozofię realizacji odbitek. I Tobie też to radzę ;-) hehehehhee. Żarty żartami ale z którego labu korzystasz w Krakowie ? Pozdrawiam.
a co do ceny odbitki to nie wiem jak można za ten format tyle płacić. Ja płącę za kodak endura proffesional 89 groszy /plus 12 zł wysyłka bo zamawiam odbitki w Krakowie/ i to uważam za przyzwoitą cenę chociaż u mnie w mieście są szpece które za odbitki na tym papierze liczą 2,5 - ja tam wolę 2 dni poczekać i zapłacić 40% z tej ceny. aaa i lab w którym to robię zajął 3 miejsce w rankingu ZOOM więc nie jest to jakaś firma kogucik która nie wie co robi.